Komentara: 2
Pregleda: 1449

Košarka: Spartak u subotu dočekuje Vršac

10.02.2023. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Meč 22. kola Košarkaške lige Srbije donosi nam duel Spartaka i Vršca koji se igra u subotu od 19 časova u subotičkoj Hali sportova. Biće ovo prava prilika za revanš i poraz "golubova" u Vršcu u 7. kolu (99:77).
Košarka: Spartak u subotu dočekuje Vršac

Košarkaši Spartaka u dobrom raspoloženju dočekuju meč protiv ekipe Vršca. Vezali su tri prvenstvene pobede, oporavio se Danilović, a stigao je i Nikola Cvetinović da pojača konkurenciju na poziciji četiri. Što se tiče zdravstvenog stanja, mali problem bi mogle da predstavljaju virusne upale Bojića i Jugovića, ali u klubu veruju da će oni ipak nastupiti.

Sa druge strane, Vrščani su u blagom rezultatskom padu (tri poraza u poslednje četiri utakmice), ali to ne sme da zavara Subotičane. Košarkaši iz Sterijinog grada igraju koncentrisano, karakteriše ih dobar ofanzivni skok, a sa klupe ih predvodi trener Vladimir Đokić, dobro poznat ovdašnjim poznavaocima košarke, u dva navrata igrač Spartaka, svakako legenda ovog kluba.

U najavi ovog duela govorili su trener Željko Lukajić i nova akvizicija Spartaka, krilni igrač Nikola Cvetinović.

ISKUSNI CVETINOVIĆ - Prvi angažman mu je bio na Kipru, a nastupao je za prvoligaške klubove u Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Litvaniji, dok je najveći  deo karijere proveo u Španiji. Uglavnom je igrao u drugoj španskoj ligi, a u sezoni 2013-14 nosio je dres ACB ligaša Valjadolida. Bio je član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je 2011. godine osvojila zlatnu medalju.

Na poziciju "četiri" iz rumunske Steaue stiže Lozničanin Nikola Cvetinović (34 godine, 203 cm). Reč je o iskusnom internacionalcu koji je karijeru gradio u inostranstvu. Završio je koledž u Americi, da bi se 2012. godine obreo u Evropi.

- Jasno mi je predočeno koji su ciljevi kluba, sa sportske strane za mene je to još jedan izazov u karijeri. Iza nas imamo iskusnog i dokazanog trenera, očekuje se sa sledimo njegove stručne smernice. Očekuje nas vrlo interesantan period, borba na više frontova, ipak primarni cilj je što bolji plasman u KLS i ka tome stremimo - kaže iskusni Cvetinović. - Ovo je moja prva sezona u Srbiji, smatram da je u pitanju kvalitetna liga koja je značajno osnažila poslednjih nekoliko godina, nekoliko ekipa se izdvaja ali ima tu još konkurenata koji bi mogli da se umešaju za borbu za sami vrh. Kvalitet ekipa je dosta ujednačen, svako ima priliku svakog da iznenadi. Važan nam je fokus i da nas zdravlje posluži.

Košarka: Spartak u subotu dočekuje VršacŠef struke Spartaka kratko se osvrnuo na ulazak Cvetinovića u rotaciju.

- Jako nam je značajno što smo proširili klupu sa još iskusnim igračem, pogotovo nam je to važno sada kada lagano ulazimo u završnicu takmičenja i svaki igrač nam je bitan - kratko je prokomentarisao Lukajić.

Više reči Lukajić je posvetio anrednom meču i mečavima koji predstoje posle ovog.

- Vršac je atipična ekipa, svi su dva metra visine i igraju na svim pozicijama, brzi su i agresivni. Iz prvog dela sezone su nam dužnik, to će nam biti motivacija i obaveza više. Igramo pred svojom publikom, imamo svoje ciljeve i svoj plan, a Vršac nam je svakako pobeda koju želimo, koja nas ostavlja u ozbiljnoj kandidaturi za gornji dom - zaključuje Lukajić. - U prvom meču Vršac nas je nadskakao, to moramo da iskontrolišemo, ali pre svega da budemo koncentrisani čitavim tokom. Publika nas iz meča u meč nosi do uspeha, dugujemo im borbenu igru i verujem da će nas podržati i ovaj put, a mi ćemo tu podršku opravdati.

Susret između Spartaka i Vršca igra se u subotu (11. februara) od 19 časova. Samo četiri dana kasnije Spartak će na megdan Partizanu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu od 15. do 18. februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1449
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.