Komentara: 0
Pregleda: 1794

Košenje trave u jezeru Palić

05.07.2010. u 15:55h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Osim gotovo hronične zagađenosti jezerske vode, Palić godinama prati i problem sa travom. Duž dobrog dela obale, ali i dalje na pučini povr&scaron;ina jezera je prekrivena zelenim tepihom od nabujalih vodenih trava. Nadležni za brigu o jezeru ovih dana su započeli akciju uklanjanja tog jezerskog rastinja, a glavnu pomoć imaju u plovnoj kosačici dopremljenoj sa Kapetanskog rita.</p>
Košenje trave u jezeru Palić

Akcija "košenja" u jezeru sprovodi se pored obale na delu Muškog štranda, kako bi taj deo jezera, na kojem obično ima najviše kupača, bio spreman za kupališnu sezonu koja, eto, nikako da dođe. Pre par nedelja ronioci su obavili čišćenje dna jezera i sa njega uklonili sav čvrsti otpad koji je tu dospeo tokom prethodnih meseci. Ove aktivnosti na jezeru međutim biće samo kozmetičke prirode sve dok se ne poboljša kvalitet vode, i ona bude bezbedna za kupanje. Poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje govori da voda jezera još uvek sadrži materije koje mogu biti opasne po kupače.

Inače, jedna od mogućnosti ozdravljenja vode u Paliću je njeno pročišćavanjem dovođenjem sveže vode iz Tise, što se još nije desilo.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1794
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.