Komentara: 0
Pregleda: 1577

KPA "Spartak" pobednik zimskog Kupa Srbije

16.11.2015. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
KPA "Spartak" pobednik zimskog Kupa Srbije

Protekle subote Klub podvodnih aktivnosti "Spartak" bio je domaćin Zimskog kupa Srbije i otvorenog prvenstva Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apnei. U tri discipline ronjenja na dah nadmetalo se dvadeset i dva takmičara među kojima je bio i Branko Petrović, nezvanični svetski rekorder u statičkoj apnei.

- "Na nedavno završenom svetskom šampionatu u Francuskoj postavio sam novi svetski rekord a trenutno čekamo verifikaciju od strane olimpijskog komiteta. Zbog toga na ovom takmičenju nisam napadao novi rekord, držao sam dah 9 minuta i 19 sekundi što je slabije u odnosu na moje ranije rezultate ali je to zbog toga što sam u fazi oporavka od svega što se dešavalo u avgustu u Francuskoj. Ipak, postignuti rezultati na ovom takmičenju i dalje su zavidni kako na svetskom tako i na nacionalnom nivou." - izjavio je Branko Petrović

Osim klubova iz Srbije i ove godine pojavili su se takmičari Apnea tima iz Sankt Peterburga koji su nastupili van konkurencije, a sa kojima klub iz Subotice neguje odličnu saradnju.

Pomenuti Branko Petrović iz RK "Calypso" opravdao je ulogu favorita i zauzeo 1. mesto u ukupnom plasmanu. Na drugoj poziciji našao se domaći takmičar Nenad Pavković koji je bio odličan, posebno u dinamičkoj apnei bez peraja. Nenad je svakako najzaslužniji što je Spartak bio najbolji u ekipnom plasmanu. Treće mesto zauzeo je Dušan Mihajlović iz Bele Crkve.

- "Bilo je veoma zanimljivo takmičiti se protiv Branka. Bila je žestoka borba za drugo mesto, dosta dobra konkurencija. Od sebe sam možda očekivao više, ali moram biti zadovoljan preronom sa perajama gde sam od ranijih 86 metara sada stigao do 125m." - izjavio je Nenad Pavković, takmičar KPA "Spartak"

Predsednik KPA "Spartak’", kluba domaćina Zimskog kupa Srbije zadovoljan je organizacijom i postignutim rezultatima kluba na čijem je čelu.

- Lepa sportska manifestacija, lepo druženje i rezultati. Imam dva razloga za radovanje, jedan kao predsednik kluba koji je poneo plaketu najboljeg na ovom takmičenju a drugi kao otac, jer je Nenad bio drugi. Branko Petrović je pokazao svoj kvalitet mada nije išao do svojih maksimalnih mogućnosti. Nenad je u statici odradio pola minuta slabije u odnosu na svoj najbolji rezultat, u dinamici bez peraja nekih deset metara manje, ali je zato u dinamici sa perajama preskočio svoj rekord za četrdeset metara što je neverovatno. Svi takmičari Spartaka pružili su svoj maksimum, i više od toga. Bilo je problema u pripremnom periodu ali su deca izuzetno posvećena sportu i njihova istrajnost dovela je do ovog rezultata." - izjavio je Milan Pavković, predsednik KPA "Spartak’"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1577
Povezane teme

klub podvodnih aktivnosti spartak

ronjenje na dah

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.