Komentara: 2
Pregleda: 2353

Kraj agonije u AD "Bratstvo"?

30.07.2009. u 13:59h
Izvor: RTV Yueco
Kraj agonije u AD "Bratstvo"?

Preduzeće „Vladel", u vlasništvu Vladimira Delića, donelo je odluku o ustupanju 51% akcija subotičkog „Bratstva" državi Srbiji.

Očekuje se da će država preuzeti vlasništvo i upravljanje fabrikom krajem avgusta. Na osnovu ove odluke, uz napor Samostalnog sindikata grada Subotica, ministarstva ekonomije i gradonačelnika Subotice, danas su radnicima obezbeđene markice za zdravstvene knjižice, tako da će svi radnici i članovi njihovih porodica moći ponovo da uživaju zdravstveno osiguranje.

Vlada Srbije i Ministarstvo ekonomije smatraju da se „Bratstvo" može strateški povezati sa Železnicama Srbije, a u prilog tome ide i potpisivanje ugovora o remontu 100 vagona vrednom 100 miliona dinara, kao i razgovori koji se vode sa ranijim poslovnim partnerima preduzeća o daljoj zajedničkoj saradnji. Pošto je račun „Bratstva u blokadi, uskoro bi trebalo da se otvori i namenski račun za uplatu sredstava kako bi se obezbedio repromaterijal za ugovoreni posao i kako bi jedan deo tih sredstava bio usmeren i za potrebe radnika koji u ovoj godini nisu primili ni dinara na ime zarada.

Sve ove aktivnosti će sutra biti prezentovane radnicima i na osnovu njih će biti doneta odluka o daljim koracima štrajkačkog odbora i zaposlenih u preduzeću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2353
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.