Komentara: 3
Pregleda: 2132

Kreativne radionice Dnevnog centra za decu sa poremećajima

13.08.2015. u 00:22h
Izvor: RTV Yueco
Dnevni centar za decu sa poremećajima u društvenom ponašanju, tokom leta pretvara se u Klub za decu i mlade. Umesto sa decom čije ponašanje nije društveno prihvatljivo, pedagozi i psiholozi Centra za socijalni rad, u okviru programa pod nazivom „Leto u Dnevnom centru“ rade sa decom iz hraniteljskih porodica i osnovcima koji su zainteresovani za učešće u radionicama tokom raspusta.
Kreativne radionice Dnevnog centra za decu sa poremećajima

Kreativne radionice Dnevnog centra ovih dana posećuju deca iz hraniteljskih porodica, koja letnji raspust provode u našem gradu. Jedan od učesnika je i đak sedmog razreda, Danijel Sič, koji kaže da se veoma raduje dolasku na zabavne programe.

Program kreativnih radionica pod nazivom „Leto u Dnevnom centru“ namenjen je deci uzrasta od 9 do 13 godina, koja žive u hraniteljskim porodicama. Međutim, učešće na kreativnim radionicama, koje se održavaju svakog utorka i četvrtka sa početkom od 10 časova je omogućeno i drugoj deci sa teritorije Grada.

Pored zabave u vidu izrade gipsanih figura, likovnih radionica, stonog fudbala i tenisa deca radnici Centra za socijalni rad dobijaju i uvid u život i probleme dece, koja su smeštena kod hranitelja, te im ukoliko je to neophodno kroz topli razgovor pružaju i stručnu psihološku podšku.

Dnevni centar za decu sa poremećajima u društvenom ponašanju tokom godine organizuje obavezne tromesečne radionice namenjene deci sa neprihvatljivim ponašanjem. Psiholozi i pedagozi sprovode i program za prevenciju nasilja u školama, kao individualnu podršku deci sa problemima u društvenom ponašanju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2132
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.