Komentara: 1
Pregleda: 3119

Kremirani posmrtni ostaci Branimira Nikolića

25.04.2010. u 00:52h
Izvor: RTV
<p>U Novom Sadu danas su kremirani posmrtni ostaci aktiviste Narodnog pokreta Otpor iz Subotice Branimira Nikolića Brančija, koji je preminuo 29. marta.</p>
Kremirani posmrtni ostaci Branimira Nikolića

Nikolićevu kremaciju organizovali su njegovi prijatelji iz Otpora, pošto nije imao rodbine, rekao je agenciji Beta bivši "otporaš" iz Subotice Robertino Knjur.

Prema njegovim rečima, sam postupak kremacije organizovan je danas jer su Nikolićevi prijatelji tek pre dva dana dobili obdukcioni izveštaj od policije, na osnovu kojeg je jedino moguće dobiti telo pokojnika i organizovati njegov ispraćaj.

"Bez obzira što je Branči ostavio oproštajno pismo, izuzetno dugo postupanje policije i istražnog sudije navodi me na nešto drugo", rekao je Knjur.

On je dodao da je Branimir Nikolić kod sebe imao i određena dokumenta, koja iz policije njegovi prijatelji nisu dobili, a indikativno je i to što niko od ljudi sa kojima je Nikolić proveo poslednja dva dana, niti bilo ko od njegovih najbližih prijatelja, nije pozvan u policiju da iskaz.

"To su sve stvari koje me navode na neku sumnju", rekao je Knjur i naveo da će urna sa Nikolićevim pepelom biti položena u Subotici, tek pošto njegovi prijatelji budu pozvani da dođu po nju u Novi Sad.

Prema nezvaničnim informacijama koje su objavili pojedini mediji, Branimir Nikolić pronađen je obešen u blizini Male gostione na Paliću.

Nikolić je nakon 5. oktobra 2000. bio koordinator Otporove akcije "Uterivanje istine", koja je imala za cilj borbu protiv korupcije i kriminala u Srbiji.

On je često u javnost izlazio sa optužbama na račun mnogih biznismena i političara i protiv njih podnosio krivične prijave, koji su uzvraćali kontratužbama za klevetu.

Vlasnik MK Komerca Miodrag Kostić i bivši lider Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa tužili su Nikolića zbog klevete. U oba slučaja on je novčano kažnjen, ali nije platio kaznu jer se nije osećao krivim, pa su u oba slučaja one zamenjene zatvorskim.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3119
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.