Komentara: 0
Pregleda: 1439

Kreni od sebe

18.02.2009. u 18:24h
Izvor: RTV Yueco
<p>"Kreni od sebe" je akcija kojom dve mlade organizacije žele da podignu svest građana o ekologiji i značaju čiste prirode. Ona će se početi sprovoditi u subotu u prostorijama Američkog kutka.</p>
Kreni od sebe

Ideja priprada organizacijama Green Mile i Forest Dump dok će akciju finansirati Američka Ambasada u Beogradu, American Councils, grad Subotica i JP Čistoća i zelenilo.

Akcija "Kreni od sebe" je preteča akcije Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja pod nazivom "Očistimo Srbiju" koja počinje prvog marta. Organizatori smatraju da problem ogromne količine smeća u šumama i na ulicama je globalan problem,ali ga je moguće rešiti ukoliko krenemo od lokalnog nivoa i od sebe.

Svrha projekta je da se mladi animiraju i edukuju o značaju biološke ravnoteže,kao i čiste životne sredine. Ukoliko imamo čistu i očuvanu prirodu,tada imamo i budućnost.

U Beogradu su se mladi iz nekoliko gradova iz Srbije sastali sa sekretarom Američke ambasade kako bi napravili projekat u kome bi predočili građanima da ekologija treba da bude prioritet. Jedna od akcija bi bila čišćenje grada,kojim bi mogli pokazati primer drugim organizacijama.

Projekat sadrži nekoliko akcija. U subotu u Američkom kutku sa početkom u 12 sati održaće se debata o ekologiji i njenom značaju. Nakon toga,svi prisutni će biti u prilici da pogledaju filmove o zdravom načinu života i njegovim rezultatima. 20-tog februara će se održati ulični bal a glavna aktivnost će biti 21-vog februara i obeležiće se čišćenjem Dudove šume.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1439
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.