Komentara: 0
Pregleda: 5333

Krivična prijava protiv direktora Fresh &Co

19.09.2009. u 10:15h
Izvor: RTV Yueco
Krivična prijava protiv direktora Fresh &Co

Poreska uprava saopštila je juče da je njen sektor policije podneo Opštinskom javnom tužilaštvu u Subotici krivičnu prijavu protiv grčkog državljanina, direktora preduzeća "Fresh & Co" u Subotici N. M. zbog osnovane sumnje da je utajio porez i pri tom oštetio budžet Srbije za 20,8 miliona dinara.

Kako se navodi, nameravajući da izbegne plaćanje PDV-a, N. M. je od maja do novembra 2006. godine prodao putnička vozila "Medoproduktu" u Tavankutu, sačinio izlazne fakture s cenama nižim od onih tržišnih i evidentirao ih u poslovnim knjigama. Tako je umanjio poresku osnovicu i izbegao plaćanje PDV-a od oko 999.000 dinara. Istovremeno je zaključio kupoprodajne ugovore s fizičkim licem kao kupcem, a u vezi s prodajom nekretnina i prava korišćenja katastarske parcele, kao i ugovore s "Medoproduktom" o prenošenju udela po cenama znatno nižim od onih tržišnih. Takođe, nije urađen obračun niti plaćen porez na dohodak građana na druge prihode od oko 19,5 miliona dinara.

Osim toga, navodi se da je N. M. plaćao Agenciji za promet nekretnina "Kastor" u Subotici zakupninu za stanove kojima su se koristili zaposleni ili osobe što nisu u radnom odnosu, evidentirajući ih u poslovnim knjigama preduzeća kao troškove. Tako je izbegao plaćanje poreza po odbitku i poreza na druge prihode od oko 218.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 5333
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.