Komentara: 1
Pregleda: 2463

Krizni štab zbog snega

11.02.2010. u 19:22h
Izvor: RTV Yueco
Krizni štab zbog snega

Sneg koji je sinoć pao i koji je dostigao visinu od 20 cm zadao je probleme vozačima. Posebno je kritično bilo u manjim ulicama koje nisu prioritet kod čišćenja. JKP “Čistoća i zelenilo” preduzeće “Vojput” koji su zaduženi za čišćenje regionalnih tj. magistarlnih puteva od sinoć su na terenu i intenzivno rade na uklanjanju snega sa kolovoza.

Prema rečima ljudi iz JKP “Čistoća i zelenilo” od 5 sati ujutro, svi važniji kolovozi u gradu su prohodni za saobraćaj. Taksisti kažu da su od ranih jutarnjih časova putevi u gradu bili prohodni, bez obzira što je sneg tokom cele noći intezivno padao.

Neki od taksista koji nisu hteli da pričaju pred kamerama rekli su je ovo prvi put da su putevi tako brzo osposobljeni za vožnju, iako se zima polako bliži kraju. Ekipa JKP “Čistoća i zelenilo” sinoć oko 20h počela je sa intenzivnim čišćenjem puteva u gradu. čišćeno je po principu osnovnog programa, a to je guranje snega sa kolovoza. Isti dan, formiran je krizni štab u ovom preduzeću povodom predstojećih dana, kada se očekuju nove padavine.

U Preduzeću “Vojput” koje je zaduženo za čišćenje magistarlnih putevam kažu da su svi putevi koji su u njihovoj nadležnosti prohodni tj. da je njih 90 odsto suvo. Jedini problem koji može da zadesi vožače jeste lapavica koja se nalazi po strani kolovoza i koja može da dovede do proklizavanja vozila, s toga treba voziti oprezno. Prema izveštaju policije u toku noći u Subotici nije bilo saobraćajnih nesreća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2463
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.