Komentara: 0
Pregleda: 1816

„Krug sreće“ za decu

11.01.2009. u 11:07h
<p>Vi&scaron;emesečni projekat &bdquo;Krug sreće 09", u organizaciji Komore mladih Subotice i &bdquo;Art studija" pri Otvorenom univerzitetu, uspe&scaron;no je zavr&scaron;en podelom novca mali&scaron;anima bez roditeljskog staranja, koji žive u hraniteljskim porodicama.</p>
„Krug sreće“ za decu

U galeriji „Dr Vinko Perčić" za učesnike manifestacije upriličen je svečani program uz projekciju filma koji prati humanitarnu akciju.

Ratka Lugumerski, likovna umetnica i „glavni krivac" za uspeh sada već tradicionalne akcije, kaže da su ovogodišnje čestitke posebne.

- U oktobru smo organizovali kreativno druženje i od povrća i voća napravili mala umetnička dela. U fotošopu smo stvorili priču koju smo preneli na čestitke, a one su ujedno i stoni kalendari. Osim 26 najmlađih štićenika Centra za socijalni rad, u radu je učestvovalo stotinak Subotičana svih generacija - kaže Ratka.
Uz pomoć privrednika i pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu prikupljeno je 165.000 dinara, pa su mališani zaradili po 6.500 dinara.


- Uprkos svim teškoćama uspevamo svake godine da prikupimo više novca. Za decu je značajno što su kreativnim radom novac zaradili, a mi smo tu da ih podstaknemo. „Krug sreće" sve nas čini srećnima jer otvaranjem prema drugima pomažemo i sebi - navodi Lugumerska.
Danijela Zvekić, predsednica Komore mladih, uručila je simbolični ček Dragici Radulović, zamenici direktora Centra za socijalni rad, dok su mališani s radošću pričali o planovima, maštajući o zarađenom novcu.
Mihaela i Matijas Vojnić Purčar žive u hraniteljskoj porodici i kažu da su uživali u stvaranju čestitki.

- Prošle godine sam kupila bicikl, a ove ću štedeti i novac iskoristiti za letovanje. Matijas prvi put učestvuje i odlučio je da ne potroši ništa dok ne sakupi veću svotu. Bilo nam je jako lepo sa Ratkom i voleli bismo da se češće družimo na ovakav način - kaže Mihaela.

Postavljeno pre 15 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1816
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.