Komentara: 0
Pregleda: 1667

Kulturni projekat OU - Eurocinema

06.03.2010. u 10:52h
Izvor: RTV Yueco
Kulturni projekat OU - Eurocinema

Otvoreni univerzitet predstavio je svoj novi kulturni projekat. Pored bioskopa evropskog filma Eurocinema koji je otvoren prošlog vikenda, kulturni sadržaj Subotice Otvoreni univerzitet obogatiće sa još dva projekta. Reč je o organizovanju izložbi priznatih likovnih stvaralaca kao i ponovnom pokretanju tribina koje su nekada bile obeležje ove institucije. Čitavu akciju medijski će propratiti televizija Yu eko, koja je partner projekta.

Od svog osnivanja pre 60 godina do danas, Otvoreni univerzitet oduvek je, važio za najvažnije kulturno i duhovno uporište ovog grada. Predstavlja ustanovu koja je svoje najveće priznanje stekla kroz stalno širenje svesti o vrednostima građanskog društva. Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu najbolja su potvrda uspeha njegove misije.

Okosnicu novog kulturnog projekta čije tri celine. Tribinski program obuhvata četiri tribine. Tribina Otvorena knjiga predstavljaće književno stvaralaštvo Srbije i Evrope, Politea će promovisati ideje filozofije i uopšte društvenih nauka. Tribina pod nazivom Agora fokusiraće se na razvoj Subotice, dok će se Društvo znanja baviti najznačajnijim društvenim procesima. Pored negovanja evropskog filma, planira se i pokretanje prikazivanja autentičnog likovnog stvaralaštva u izložbenom prostoru Otvorenog univerziteta.

Sredstava za finansiranje projekta obezbedio je Otvoreni univerzitet iz sopstvenih prihoda. Ovom kulturnom projektu priključila se i televizija Yu eko, koja će omogućiti da Subotičani program Otvorenog univerziteta pogledaju i preko malih ekrana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1667
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.