Komentara: 7
Pregleda: 3756

Kupio računar u Office1 bez grafičke kartice

13.01.2009. u 21:31h
<p>Kada je krajem decembra odlučio da kupi računar u &bdquo;Office 1 Superstoru", Ivan Babijanović nije nijednog trenutka pomislio da mu za 17.300 dinara neće biti isporučeni svi delovi navedeni u katalogu. Po&scaron;to je instalirao operativni system, shvatio je da nedostaje grafička kartica Asus 8400GS/256 MB, koja je u katalogu bila navedena kao jedna od komponenti koje ulaze u cenu računara.</p>
Kupio računar u Office1 bez grafičke kartice

Ivan Babijanović kaže da je prilikom narudžbe naišao na ljubazne i uslužne prodavce sa kojima se u veoma kratkom roku dogovorio o kupovini računara.

- Kada sam naručio kompjuter, platio sam avans od 50 odsto, a za samo dva dana kada je računar stigao dao sam i ostatak novca. Kompjuter sam odneo na instaliranje operativnog sistema i u toku razgovora sa čovekom koji mi je činio tu uslugu došli smo do zaključka da nedostaje jedna komponenta, koja je sa svim ostalim delovima računara na popisu u katalogu na osnovu koga sam birao računar - kaže Babijanović.
Ivanovom računaru nedostajala je grafička kartica koja se koristi, između ostalog, za video igrice. Pošto je pozvao radnju i reklamirao ovaj propust, upućeno mu je izvinjenje i objašnjenje da je najverovatnije reč o štamparskoj grešci u katalogu.

- Shvatam da se greške svima događaju, ali mi nije jasno kako jedna cela umetnuta rečenica može biti štamparska greška. Obećali su da će mi se javiti, ali nisu to učinili pa sam ih ponovo zvao i nakon nekoliko razgovora od njihovog menadžera dobio sam obećanje da će mi novac biti vraćen - kaže Babijanović.
On tvrdi da i pored toga što se nada da će dobiti nazad uplaćenu svotu novcu sada ima gubitak zbog razlike kursa dinara i evra i da se plaši da je reč o prevari koju mnogi kupci nisu ni primetili.

- Kartica košta oko 30 evra i to nije svota novca zbog koje bih ja pravio problem, ali koliko znam, reklamni katalozi štampani su u velikom broju primeraka i verujem da su mnogi prošli kao ja, a da možda toga nisu svesni - zaključuje Babijanović.
U prodavnici „Office 1 Superstore" „Blicu" je rečeno da je reč o nenamernoj, slučajnoj grešci i da će Babijanoviću vratiti novac.
- Slučaj će biti rešen između nas i kupca. Radi se o slučajnosti, jer do sada nismo imali nijednu primedbu - kažu u „Officu".

Na novac mora da čeka
Ivan Babijanović kaže da je išao po dogovoru po obećani novac, ali da ga još nije dobio.
- Rečeno mi je da u kasi nema dovoljno novca, pa ću morati još da se strpim.

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3756
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.