Komentara: 0
Pregleda: 1433

Kupovanje bez tendera

07.12.2009. u 14:03h
Izvor: RTV Yueco
Kupovanje bez tendera

Za dve godine u Vojvodini je potrošeno više od milijardu dinara iz Zavoda za zdravstveno osiguranje na kupovinu nepotrebne medicinske opreme, otkriva Press.

Na osnovu dokumentacije koja ima nekoliko stotina strana, u koju je Press imao uvid, novcem „građana i građanki Vojvodine" iz ovog zavoda preko privilegovanih firmi kupovana je nepotrebna oprema po višestruko većim cenama, bez ikakvog tendera. Svaka kupovina opreme vođena je kao „mala nabavka" direktnim pogađanjem, kako bi se izbegli tenderi i dobijanje što bolje cene. Medicinski aparati su zbog toga „razbijani", kupovani su u delovima kako se ne bi prekoračio limit „malih nabavki" - maksimum u 2009. je 2,9 miliona.

Ovu, kako je Press naziva, pljačku otkrili su radnici Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. U pismu članu UO RZZO Ištvanu Huđiju, do koga je došao Press, radnici objašnjavaju kako je trošen novac. U ovom dopisu oni su kao glavnog krivca označili direktora Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje Radeta Nikolića, koji je postavljen na predlog IV Vojvodine. Slučajno ili ne, kako navodi ovaj list, Nikolić je nedavno penzionisan, i to na zahtev UO RZZO!

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1433
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.