Komentara: 0
Pregleda: 1437

"Kus petlić" ovacijama završio sezonu

22.07.2022. u 16:09h
"Kus petlić" ovacijama završio sezonu

"Kus petlić", predstava koja je osvojila bezmalo dvadeset nagrada na brojnim festivalima, izvedena je i na 36. festivalu Grad teatar u Budvi, koji se ove godine, tokom jula i avgusta, odvija pod sloganom „Osvajanje slobode“.

- Ono što smo sigurno osvojili jeste oduševljenje publike koja je, zajedno sa nama, uživala u  izvođenju naše kultne predstave, ali prvi put pod vedrim nebom. Na sceni između dve crkve u Starom gradu u Budvi, sjajno igranje glumaca upotpunjeno je šumom mora, cvrkutom lastavica i zvukom crkvenog zvona, koje se oglašavalo nekako baš  kao da je režirano, kaže Tatjana Kiš Čegar.

Reditelju Milanu Neškoviću ovo je četvrti put da je sa svojom predstavom na ovoj sceni, a pre tri godine na njoj je imao i premijeru. Zato je sa zavidnim iskustvom, razgovarao sa ekipom i davao instrukcije glumcima, rekavši da je ovo potpuno drugačiji, ali veličanstven ambijent - Ja sam imao veliku tremu pred budvanskom publikom i jako sam strepeo kako će ona reagovati, ali mi je toliko puno srce što je ovakva jedna priča došla ovde iz Subotice, iz jednog, uslovno rečeno, malog pozorišta, a koje je publika ovako divno primila. Zahvalivši se, Nešković je poručio Budvanima da čuvaju ovaj festival i ljude koji ga čine i koji prepoznaju prave  vrednosti.

"Kus petlić" ovacijama završio sezonuIako su se i glumci i reditelj pribojavali kakav će biti zvuk, hoće li se sve čuti, na kraju je sve bilo potaman... - Milja u životu nije imala lepši pogled iz svog doma na more, izjavila je glumica Minja Peković koja igra Milju Bušatliju i dodala - bilo je  čarobno, a posebno u trenutku neme scene rastanka Komnena i Seje, kada su se čula zvona. Bila sam iza scene i naježila sam se. Ovo je bio zaista neki poseban doživljaj za nas.  

Za predstavu „Kus petlić“ za svako igranje u kući tražila se karta više, sva izvođenja na gostovanjima su bila ispunjena do poslednjeg mesta, a mnogo je publike koja  nije uspela da vidi ovo vrhunsko ostvarenje, što je siguran znak da će se igrati još dugo.

"Kus petlić" ovacijama završio sezonuNikolić se osvrnuo i na nominaciju Tamaša Hajdua i Čile Pamer za nagradu "Patakijev prsten". 

- Kada imate ovakav tim, onda dobijate i predstavu koja gde god se pojavi, biva nagrađena. Ponosan sam na to što smo u ovoj sezoni bili na mnogim festivalima i što smo pronosili slavu naše kuće. Ostvarili smo sve što smo zamislili i možemo biti zadovoljni. O subotičkom  pozorištu se sada i govori i piše, ono najbolje predstavlja naš grad, naglasio je direktor Narodnog pozorišta Subotica Miloš Nikolić i još jednom čestitao zaposlenima, koji sada mogu na zasluženi odmor, kako bi se već krajem avgusta vratili pred subotičku publiku u novoj sezoni.

Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1437
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna sezona

miloš nikolić

pozorišna predstava

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.