Komentara: 2
Pregleda: 3559

Kviz "Koliko se poznajemo"

19.04.2017. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Kviz "Koliko se poznajemo"

Na Otvorenom univerzitetu održano je drugo od jedanaest kvalifikacionih takmičenja kviza „Koliko se poznajemo“. Kviz je deo projekta Pokrajinske vlade pod nazivom „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“, koji relizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i zajednice.

Cilj projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“ je umirivanje međunacionalnih tenzija i jačanje međusobnog poverenja kod mladih na teritoriji Vojvodine. U kvizu „Koliko se poznajemo“ ekipe 44 srednje škole će odgovararati na pitanja iz istorije nacionalnih zajednica Vojvodine, vezana za geografska obeležja, ličnosti, muziku i opšte obrazovanje.

- Specifičnost ovogodišnjeg ciklusa kviza je da učenici mogu da se pripremaju i daju odgovore na jeziku na kome slušaju nastavu, dakle novina kviza je višejezičnost. U Subotici će tako kviz biti organizovan na srpskom i mađarskom jeziku - kaže Bojan Gregorić, samostalni savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice

Nakon jedanaest kvalifikacionih takmičenja, slede tri polufinalna, a zatim i finalno takmičenje, koje će u Novom Sadu biti održano 8. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3559
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.