Komentara: 0
Pregleda: 1709

Kviz za podsticanje čitanja počinje sutra

31.01.2011. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Kviz za podsticanje čitanja počinje sutra

U organizaciji Gradske biblioteke Subotica treću godinu za redom se organizuje Kvizu za podsticanje čitanja "čitam i skitam, knjigu pitam". Kampanja počinje sutra i traje do kraja marta. Organizatori kažu da će biti podeljeno 100 nagrada i da će se kao i ranijih godina organizovati izlet.

Učenici osnovnih škola su podeljeni po uzrastu na četiri kategorije i to: prvi i drugi razred, treći i četvrti, peti i šesti i sedmi i osmi. Na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke, kao i svi ograncima ove ustanove zainteresova deca mogu da preuzmu upitnike, da ih popune i vrate biblioteci. Prošle godine u kampanji “Čitam i skitam, knjigu pitam” učestvovalo je 500 dece.

Subotičani su se vratili knjizi, tvrde u Gradskoj biblioteci. Prošle godine je 8500 građana platilo članarinu, stim da je samo na dečjem odeljenju bilo 4000 članova. Ideja kampanje je da se u ovom savremenom dobu deca vrate knjizi, a ne da informacije traže preko interneta.

Članarina za godinu dana Dečjem odeljenju iznosi 600 dinara, s tim da ukoliko dođe više od deset mališana sa željom da se učlane imaju popust i plaćaju 400 dinara. Tokom februara i marta u toku je promotivna akcija dok traje kampanja i učlanjenje košta 150 dinara. Nagrade će se izvlačiti drugog aprila na Međunarodni dan dečje knjige.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1709
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.