Komentara: 23
Pregleda: 3630

LDP: Preletači kroje budžet

30.12.2015. u 00:18h
Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Saopštenje GO Liberalno demokratske partije u Subotici prenosimo u celosti.
LDP: Preletači kroje budžet

Još jedan skupštinski dan, još jedna skupštinska farsa u režiji skupštinske većine.  Priprema budžeta u tajnosti, izostanak javne rasprave i socijalnog dijaloga. Rasipanje novca poreskih obaveznika Subotice zarad finansiranja partija i ličnih interesa, preletača. Novac skriven od očiju javnosti.

Poštovanje institucija, građana , odbornika, koji ne čine odborničku većinu, ravan je nuli.

Navešćemo par primera, ne bih li  građanima približili na koji način se troši  novac.

Ishrana siromašnih učenika 17 000 000 dinara , umanjenje za 3 000 000 dinara.  Grad koji sebe naziva borcem protiv bele kuge, za veštačku oplodnju izdvojio je svega  1 000 000 dinara, što je dovoljno za svega 3 intervencije!  Fondu za lečenje bolesne dece,  izdvojeno uvredljivih 750 000 din.

Partijska podela i lični interesi:  komunalni poslovi 16 000 000 dinara, usluge po ugovoru 16 600 000 dinara, naknada štete grada i gradonačelnika 25 000 000 dinara, kontejneri za odlaganje otpada 13 000 000 dinara.

Prijem novih kadrova,  sumnjive prošlosti,  na carinu Subotice.

Kako će biti utrošen novac? Kakvi su to ugovori? Kakvi su to kadrovi? Odgovore na ova pitanja nismo dobili. Verovatno za predstojeću izbornu kampanju, za šta bih drugo!

Policajci PU Subotice, koji su se borili sa migrantskom krizom, kojima su zarade već umanjene a koji su časno i pošteno služili gradu, odjednom postaju višak.  Njihova mesta zauzimaju partijski poslušnici, sa strukom koja nije u fokusu,  kriterijumi ne postoje.

Profesori i nastavnici dele istu sudbinu, svi zajedno plaćaju cenu njihove nesposobnosti i nestručnosti.

LDP Subotica želi da postavi pitanje. Dokle više?

Bezbednost grada nikada gora, obrazovanje u katastrofalnom stanju. Mladi napuštaju grad koji svakim danom sve više propada, postaje sablasan. Odborničku većinu sumnjivog legitimiteta to izgleda ne dotiče.  Dele milione međusobno,  misleći da samo oni postoje u ovom gradu. Zaboravljaju jednu cinjenicu,  time troše novac Subotičanki i Subotičana,  ne svoj lični.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 3630
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.