Komentara: 0
Pregleda: 5639

Legalizacija objekata

28.10.2009. u 23:34h
Izvor: RTV Yueco
Legalizacija objekata

Legalizacija objekata na teritorije Srbije počela je 2003. godine. Od tada pa do danas u Subotici je za legalizaciju prijavljano oko 10 000 objekata, od čega je više od 5000 legalizovano, što je veoma dobar prosek, ako se uporedi sa ostalim gradovima i opštinama u Srbiji.

Poslednji zakon o legalizaciji donet je 11. septembra 2009. godine. Svi koji su ušli u proceduru legalizacije pre donošenja novog zakona o legalizaciji, 11. septembra ove godine, ne moraju ponovo podnositi zahtev, jer su ušli u proceduru novog zakona.

Sva lica koja nemaju kompletan zahtev o legalizaciji, a ušli su u proceduru novog zakona, o tome će biti naknadno obavešteni. Po novom pravilniku o legalizaciji, za sve objekte koji su manji od 100 kvadratnih metara cena će biti smanjena za 60 odsto u odnosu na naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta, koju određuje grad.

Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje i Ministarstvo finansija spremaju izmene zakona o porezu na imovinu, gde će objekti koji ostanu nelegalizovani plaćati veći porez na imovinu.

Ovaj zakon počeće sa primenom od 1. januara 2011. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5639
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.