Komentara: 37
Pregleda: 17443

Lekari oglašeni krivim za nesavesno lečenje

13.06.2013. u 17:11h
Izvor: RTV Yueco
Presudom Osnovnog suda u Subotici od 10.juna 2013.godine, okrivljeni Mihajlo Cvik, Radovan Markov i Miloš Kljajić oglašeni su krivim zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno lečenje bolesnika izvršeno iz nehata. Okrivljeni Đula Takač je oslobođen optužbi.
Lekari oglašeni krivim za nesavesno lečenje

Trojica lekara hirurškog odeljenja gradske bolnice u Subotici oglašeni su krivim zbog propusta u lečenju Ruže Malićević, koja je u bolnici 2003. godine podlegla povredama zadobijenim prilikom eksplozije gasnog kotla.

Nakon višegodišnje istrage, veštačenja, izjava optuženih i svedoka, sud je našao da su lekari pogrešili prilikom određivanja dijagnoze i terapije.

Okrivljenima su izrečene uslovne kazne u trajanju od osam meseci do 2 godine zatvora, stim da presuda nije pravosnažna i mogu da se žale Apelacionom sudu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 37
Pregleda: 17443
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.