Komentara: 1
Pregleda: 3022

Lepota koja se punom dušom oseća

07.03.2009. u 14:37h
Izvor: Subotičke novine
<p>U sredu uveče, kada su učitelji i nastavnici zatvorili &scaron;kolske dnevnike, subotički đaci, prvaci, osnovci i oni stariji, kao i mali&scaron;ani koji jo&scaron; nikuda ne idu bez roditelja, imali su zajednički čas. Održali su lekciju iz dobrote, lepote, humanosti... Njih oko četiri hiljade zaposelo je tribine i parket Hale sportova.</p>
Lepota koja se punom dušom oseća

Na bini mladi talenti Slađana Stajić, Bojana Šarović, Iva Vučinić, SlobodanVasić, Nebojša Vojvodić, Vuk Vučinić, Milan Mitrović, svi pretendenti na titulu najsjajnije „Zvezde Granda". Sa njima i Dušan Svilar. Sve ih predvodi Nataša Vlainić, a iza svih njih ustreptala, ushićena, učiteljica Slobodanka Jovčić srećna što toliko dečje radosti može da pobedi tugu jednog dečaka iz njenog IVa i da mu pomogne da dodirne radost, da mu svakodnevicu učini lepšom, makar podnošljivom.

Svi su tu zbog jednog dečaka, zbog Marka Lilioma, i svi zajedno igraju, pevaju, poskakuju, plešu, svako ima neku svoju meru da se raduje. Hoće da mu pomognu!
On ih čuje, zagrljen je sa svojim najbližim drugarima, ima po crvenu ružu za njegovu Natašu i učiteljicu Slobodanku. Ona za njega ima poljubac. I na slici se vidi da ga ljubi punim srcem. On njih ne može da vidi ali se na licu tog dečaka vidi radost, čista dečja duša to jednostavno ispisuje i pokazuje. Zna da su došli da mu pomognu, kao i njegovoj mami Mirjani i ocu Igoru. Sa Markovim bratom blizancem Lukom priroda se nemilosrdno poigrala i teškom bolešću ga prikovala za postelju, a Marku je uskratila vid.
Ima nade da nadoknadi hendikep ako bude mogao da kupi mašinu koja dopunjava slab vid. Marko će sa njom uspeti da sa vršnjacima ostane „na crti" jer i do sada se nosio uspešno. Kažu, petica je njegov broj u školi.
Dobri ljudi mogu sve! Taj festival dobre volje, pripremljen je za nekoliko dana, začas se gradom rasplamsala potreba i želja da se Marku pomogne. Bez ikakve računice, rezerve, ostatka i bez ikakvih zagonetki i rebusa. Svaka ulaznica bila je mali dar za Marka.

Njegov glas je u jednom trenutku zazvonio sa svodova subotičke hale: Hvala svima, i Nataši Vlainić i Žarku Laziću i Slobodanki Jovčić i IVa škole „Sonja Marinković" i „Grandovom" sazvežđu i svima koji su došli...

Možda Marko nije baš sve tako izgovorio ali svaka reč bila je zahvalnost, svaki gest pokazivao je radost dečaka koji je osećao da se oko njega dešava nešto baš lepo da bi i njemu bilo dobro, a onda se zaorila pesma i najmlađa Subotica je zaplesala.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3022
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.