Komentara: 0
Pregleda: 1906

Lepša strana ledenih dana

12.01.2009. u 12:59h
<p>Zimski raspust je i ove godine aktuelizovao klizanje u Subotici, sport koji ovde ima dugu tradiciju. Letos obnovljen i modernizovan sportski prostor na kojem se nalazi i gradsko klizali&scaron;te, svakodnevno je prepun klizača.</p>
Lepša strana ledenih dana

No, izvestan broj Subotičana ipak više voli klizanje na „otvorenom" a za to je Palićko jezero idealno mesto. Zime sa ovako niskim temperaturama, koje u svemu ostalom donose probleme, za ove pasionirane ljubitelje palićkog leda prava su blagodet, pa je jezero odnedavno vrlo posećeno.

Sigurno klizanje u ovakvom ambijentu moguće je tek kada led na jezeru dostigne debljinu od desetak i više centimetara, čemu su doprinele višednevne jutarnje temperature čak i do deset i više stepeni ispod nule, koje ni tokom dana nisu prelazile nulu. Iz Javnog preduzeća PalićLudaš, međutim, upozoravaju da je čitava površina jezera retko kada poptuno sigurna za klizače, te savetuje klizanje uglavnom blizu obale - na prostoru između Ženskog štranda, Riblje čarde i Jedriličarskog kluba.

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1906
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.