Komentara: 0
Pregleda: 339
Foto

Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu

18.07.2024. u 08:35h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet u Subotici i Regionalni inovacioni startap centar su ove godine po prvi put organizovali letnju školu za studente partnerskih univerziteta iz Kine. U pitanju su studenti sa HEBEI univerziteta za ekonomiju i biznis iz Šiđijadžuanga i ZAFU univerziteta za poljoprivredu i šumarstvo iz Hangdžoua.
Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu

Tokom četiri nedelje, studenti će slušali predavanja i učestvovati u radionicama organizovanim na različite teme iz oblasti ekonomije: od primene veštačke inteligencije, preko proizvodnje i distribucije hrane i novih tendencija u marketingu i menadžmentu do savremenih poslovnih globalnih izazova.

Svoje slobodno vreme studenti će provoditi upoznajući se sa arhitekturom i istorijskom baštinom našeg grada, njegovim turističkim atrakcijama, lokalnim gastronomskim specijalitetima i tekućim festivalskim programima.

Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu

Manja grupa studenata je svoj jednonedeljni boravak već okončala i u petak primila odgovarajuće sertifikate.

Cilj letnje škole je intenziviranje nastavne i naučne saradnje i produbljivanje partnerskih odnosa sa visokoškolskim institucijama iz Kine, ali i obogaćenje turističke ponude našeg grada. Ovo je ujedno i podstrek internacionalizaciji visokoškolskog obrazovanja, koji prestavlja jedno od ključnih opredeljenja budućeg razvoja Ekonomskog fakulteta.

Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu

Polaznici će u toku letnje škole imati prilike da usavrše svoj nivo poznavanja engleskog jezika i da kroz inovativan način rada usvoje veštine iz domena ekonomije. U realizaciji ovog programa učestvuje dvadesetak nastavnika Ekonomskog fakulteta, stručnjaka iz različitih naučnih oblasti, broj koji jasno ukazuje na raznovrsnost ponuđenih sadržaja u letnjoj školi.

Izvor: Subotica.com
Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu Letnja škola za studente iz Kine na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 čas i 58 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 339
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.