Komentara: 0
Pregleda: 1687

Leto za mališane u Gradskoj biblioteci

23.06.2020. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Dečije odeljenje Gradske biblioteke i ovog leta organizuje aktivnosti za decu uzrasta od 5 do 13 godina, svakog ponedeljka, srede i petka od 11 do 12 časova, odnosno utorkom i četvrtkom od 17 do 18 časova. Osim druženja, čitanja i učešća u kreativnim radionicama, deca će moći i da se oprobaju u ulozi bibliotekara.
Leto za mališane u Gradskoj biblioteci

Kako izgleda posao bibliotekara, juče su mogli da iskuse mališani koji su se okupili na prvom  letnjem susretu Dečijeg odeljenja. Usluživanje građana, zaduživanje i razduživanje knjiga, samo su neki od poslova koje se obavljali tokom sat vremena provedenih u biblioteci.

- Uvek imamo čitanje priča i manuelnu radionicu za koju smo se dogovorili da i deca daju svoje predloge šta bi voleli da rade ili da prave. Ipak, kao najzanimljivije se pokazalo to da budu mali bibliotekari, pa su tako oni sedeli za šalterom i usluživali stranke, a ne mi. Objasnili smo im šta je barkod čitač, kako treba da zaduže ili razduže knjigu i to je njima bilo toliko zabavno, da je sat vremena proletelo za čas - kaže Marijana Tenodi, bibliotekarka Dečijeg odeljenja.

Leto za mališane u Gradskoj biblioteciPo njenim rečima, učešćem u ovim aktivnostima podstiče se kreativnost kod dece, ali je krajnji cilj podsticanje kulture čitanja i zbližavanje sa bibliotekom od malih nogu.

- Jedna od aktivnosti je bila i to da nađu svoju omiljenu knjigu u našem fondu i da nam objasne zbog čega im se ta knjiga dopada, kao i da preporuče jedno drugom knjigu. To je ispalo odlično, jer su oni kao deca iskreni i zaista kažu zašto bi trebalo da se pročita neka knjiga. Dakle, to nije promocija ili marketing, već iskrena drugarska preporuka zašto nijedna knjiga nije tako dobra kao ta - dodaje Tenodi.

Leto za mališane u Gradskoj biblioteciLetnje aktivnosti za mališane u Gradskoj biblioteci održavaju se na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a trajaće u kontinuitetu do 14. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1687
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.