Komentara: 3
Pregleda: 4139

Letovanje ove godine skuplje, Subotičani već rezervišu aranžmane

18.03.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Uprkos povećanju cena turističih aranžmana Subotičani su počeli sa rezervacijama. Najviše upita je, očekivano, za Grčku koja nije značajnije skuplja u odnosu na prošlu godinu. Da li će i u kom obimu biti daljih poskupljenja još uvek je nepoznato, ali u slučaju da putnicima nije prihvatljiva revidirana cena, imaju pravo na povrat novca.
Letovanje ove godine skuplje, Subotičani već rezervišu aranžmane

Iako je izvesno da će za letovanje ove sezone biti potrebno više novca, Subotičani su počeli da rezervišu aranžmane. 

- Kada je u pitanju predstojeća letnja sezona još uvek je mnogo toga neizvesno. Iako su cene aranžmana za Grčku ostale uglavnom na prošlogodišnjem nivou ne zna se da li će se nešto menjati. Ono što znamo jeste da su neke agencije povećale cenu prevoza za oko 10 evra po osobi. Poskupele su i avio takse, ali za oko 20 evra po osobi - kažu iz turističke agencije "SAM".

Uprkos neizvesnosti, Subotičani su počeli da rezervišu letovanja.

- Ljudima je dosta sedenja kod kuće, tako da imamo rezervacije za letovanja, ide to poprilično dobro. Očekivano, Grčka je najpopularnija, ali sve je više upita za Albaniju i Bugarsku.

Letovanje ove godine skuplje, Subotičani već rezervišu aranžmane

Kada su u pitanju cene aranžmana iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Yuta" navode da je Grčka za nijansu povisila cene u odnosu na prošlu godinu, dok su najviše poskupeli aranžmani u Egiptu.

Kada je u pitanju Grčka cene u apartmanskom smeštaju su više za oko 5 odsto, dok su cene u Egiptu više i za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Povećanje cena beleži se i u Turskoj gde su hoteli niže kategorije skuplji za oko 7 odsto, slična situacija je u Hrvatskoj. Cene aranžmana u Crnog Gori i Španiji su, za sada, na prošlogodišnjem nivou, a prvi put od 2019. godine u ponudi su i aranžmani za Italiju koji nisu značajnije skuplji - kaže Aleksandar Senčić, direktor "Yute".

Letovanje ove godine skuplje, Subotičani već rezervišu aranžmane

IAKO SU MERE UBLAŽENE OGRANIČENJA ZA ULAZAK I DALJE VAŽE: Što se tiče epidemioloških mera, one su u većini zemalja ublažene, ali i dalje važe određena pravila za ulazak u neku zemlju. Za ulazak u većinu zemalja potrebna je potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanoj bolesti, odnosno negativan PCR ili antigenski test. Zato savetujemo putnicima da se par dana pred putovanje informišu na sajtu Ministarstva spoljnih poslova o protokolima za ulazak u određenu zemlju. Grčka je ukinula popunjavanje PLF obrasca, a deca mlađa od 5 godina u zemlju mogu ući bez bilo kakvih ograničenja. Crna Gora je ukinula sva ograničenja za naše državljane, a očekujemo da to uradi i Albanija - kažu iz "Yute". 

Očekuje se i poskupljenje prevoza, ali iz "Yute" kažu da to neće biti drastično.

- Avio takse će verovatno poskupeti, ali ne verujemo da će doplate biti više od 30 evra po osobi. Ukoliko se nastavi ovakav trend rasta goriva, mogu se očekivati i poskupljenja autobuskog prevoza, ali povećanje neće biti veće od 5 do 10 evra.

Da li će i u kom obimu cene rasti do početka sezone još uvek je neizvesno, ali  izvesno je da putnici imaju pravo na povrat novca u slučaju da im revidirana cena aranžmana ne odgovara.

- Promena cene znači promenu uslova putovanja, tako da putnici imaju mogućnost da doplate u slučaju povećanja cene aranžmana ili da odustanu od putovanja. U tom slučaju agencije su dužne da u roku od 15 dana izvrše povrat novca koji je do tada uplaćen. 

Letovanje ove godine skuplje, Subotičani već rezervišu aranžmane

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4139
Povezane teme

subotičani letovanje

grčka

turističke agencije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.