Komentara: 23
Pregleda: 4196

Levica Srbije: Izjava ministra finansija ponižava građane

28.01.2016. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Levice Srbije, Inicijativnog odbora u Subotici, prenosimo u celosti.
Levica Srbije: Izjava ministra finansija ponižava građane

Ministar finansija, Dušan Vujović poručio je svima kojima se ne sviđa predloženi Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, da mogu da traže novu zemlju, saznaje se iz nezvaničnih izvora sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Levica Srbije, Inicijativni odbor u Subotici smatra da ovakava izjava dodatno ponižava građane, koji se, sa ovakvom vlašću, ionako svakodnevno bore da prežive.

Umesto što im poručuje da pronađu novu zemlju, ministar Vujović bi mogao da se založi da se uštede ostvare uz otpuštanje iz javnog sektora partijskih kadrova, zaposlenih često na izmišljenim radnim mestima, kao i onih sa lažnim diplomama, od kojih mnogi ni ne dolaze na posao, a primaju plate.

Mi u Subotici najbolje znamo kako stvari stoje, kakvi su učinci ove vlasti u praksi, odnosno, da građani koji zahvaljujući dvojnom državljanstvu imaju pravo na zaposlenje u zemljama Evropske unije, zaista i  „traže novu zemlju“. Hiljade Subotičana je u poslednjih par godina potražilo novu domovinu. Stotine lekara, medicinskih sestara, inženjera i drugih, najčešće mladih i visokoobrazovanih, potražilo je sreću u „nekoj novoj zemlji“.

Nema sumnje da će uz ovakvu vlast i politiku iz zemlje otići još stotine hiljada stručnjaka i to onih koji bi trebalo da budu stub države i društva.

„Levica Srbije“ veruje da će građani Subotice, stoga, na predstojećim izborima glasati za one koji ih neće terati iz sopstvene zemlje i koji će im umesto očaja i beznađa, omogućiti dostojanstven i pristojan život u svojoj zemlji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4196
Povezane teme

levica srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.