Komentara: 1
Pregleda: 753
Foto

Lisice nezvani gosti na Zorci

17.07.2024. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Dvorišta i živinarnike u naselju Zorka sve češće posećuju lisice, koje, po svojoj prirodi, iza sebe ostave štetu. Ovih dana na meti je domaćinstvo Boška Orelja u Ulici Nikole Demonje, kome su lisice u nekoliko navrata napadale i davile kokoši i patke.
Lisice nezvani gosti na Zorci

Pre toga, kako nam priča Boško, štetu su pravile u komšijskom dvorištu gde su zaklale oko 60 komada živine.

- Pretpostavljam da dolaze sa prostora nekadašnje fabrike „Zorka“, koji je zarastao u korov i gde su se nakotile štetočine. Najpre nisam znao šta se dešava, ali kako se ponavljalo, kako mi je sve češće nestajala živina ugradio sam kameru i imao šta da vidim. Lisica! I to u urbanoj sredini, sam 2.5 kilometra od Gradske kuće – priča nam Boško, pokazujući ogradu koju je pokušao da zaštiti, ali bez puno uspeha.  – Pojela mi je više od 30 koka, 7-8 patki, piliće, morke, odnela oko 60 do 70 pačijih jaja..

Lisice nezvani gosti na Zorci

Uz materijalnu štetu, koja je velika, Nikolu brine i mogućnost prenošenja besnila.

- One su tamo napravile jazbinu, bez straha dolaze u dvorišta u kojima se igraju i deca. Zvao sam policiju, koja nije reagovala, pa komunalnu policiju, koja je rekla da nisu nadležni i uputili nas na lovce, koji opet kažu da ne mogu ništa da urade. I tako u krug. Niko nije nadležan a veliki problem može da nastane – revoltirano će Boško.

Lisice nezvani gosti na ZorciLisice nezvani gosti na Zorci

Kamera je uhvatila jednu od poseta...

Pokušali smo da saznamo ko je nadležan u ovakvim slučajevima i svi odgovori su nas usmerili ka veterinarskoj inspekciji, koja po izlasku na teren može da da nalog da se životinja uhvati i ukloni sa ulice.

Izvor: Subotica.com
Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka" Razgovor povodom problema sa lisicama u MZ "Zorka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 23 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 753
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.