Komentara: 13
Pregleda: 5356
Foto

Ljubav ne zna za godine

14.02.2020. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Da ljubav ne broji godine, kao i da s njima postaje zrelija, pokazali su stanovnici Doma "Dudova šuma", koji su uz ljubavne pesme, čašu vina i druženje obeležili Dan zaljubljenih.
Ljubav ne zna za godine

Iako se u vreme njihove mladosti Dan zaljubljenih nije slavio, stanovnici Doma "Dudova šuma" saglasni su da ljubav treba proslavljati i to ne samo jedan dan u godini, već svakoga dana.

- Zašto da se ne slavi? Ljubavi nikada nije dovoljno - kazala je Marija Maričić.

- U moje vreme nismo slavili, ali sviđa mi se praznik. To je lepa stvar i među mladima treba još više da se neguje i da se stalno obeležava - rekao je Josip Tomašković.

Za mene je ljubav porodica, to je ono najvažnije - istakla je Katalin Katona.

Ljubav ne zna za godine

Da je ljubav među stanovnicima Doma "Dudova šuma" i te kako prisutna, potvrđuje andragog Zlatinka Race Jeremić, koja objašnjava da ona s godinama postaje zrelija i kompleksnija, zbog čega se razvijaju različite vrste ljubavi prema bračnom partneru, deci, članovima porodice, prijateljima, životinjama i prirodi, dok na značaju posebno dobija u poznim godinama, kada su svima potrebni društvo i podrška.

- Baš u ovim godinama, ljudima je potrebno prisustvo partnera, jer se često dešava da ostanu sami i oni se trude da nađu prijatelja za druženje. Neki se čak odlučuju i da stupe u brak, a neki da žive zajedno i održavaju prijateljsku vezu, dakle to je specifičan odnos u kojem je društvo partnera mnogo bitnije i ta podrška koju pružaju jedno drugome je ono što im ostaje u tim godinama - objasnila je Race Jeremić.

Ljubav ne zna za godine

Koja god da je u pitanju vrsta ljubavi, ona nije privilegija godina, već emocija koja prati čoveka kroz ceo životni put, od rođenja pa sve do kraja života.

- Naši korisnici jesu dokaz da je ljubav konstanta koja vas prati kroz ceo život. Ljubav prema partneru, prema deci, rodbini i ona svakako jeste nešto što karakretiše život svakog našeg korisnika, kao što je i ljubav ono što mi iz Gerontološkog centra radimo za njih - poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina Obeležavanje Dana ljubavi i vina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 5356
Povezane teme

gerontološki centar subotica

dan zaljubljenih

gerontološki klub dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.