Komentara: 12
Pregleda: 4956

Ljutovo u subotu domaćin 3. "Pogačijade"

04.10.2023. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Ljutovačka manifestacija "Pogačijada", treća po redu, održaće se u subotu, 7. oktobra, u Ljutovu.
Ljutovo u subotu domaćin 3. "Pogačijade"

Iako mlada, ova manifestacija pretenduje da postane tradicionalna i svake godine privlači veliki broj učesnika i posetilaca.

- "Pogačijada" je posvećena tradicionalnom kolaču, koji vredne domaćice mese ručno i po starom
receptu, onako kako su naučile od svojih majki i nana - podsećaju organizatori.

Ove godine, za najukusniju pogaču nadmetaće se 70 domaćica.

- Uz pogaču, za koju se već pokazalo da je posetioci obožavaju, spremaće se i deset kotlova domaće hrane,karakteristične za ovo podneblje, poput pasulja sa rebarcima i lakumićima, tarane sa kobasicom, kupusa sa ovčetinom, toplih čvaraka. Goste očekuje i izložba ručnih radova i autentičnih rukotvorina, kao i domaći proizvodi iz Ljutova - jabuke, grožđe, rakija, vino, med... - kaže Nevena Veinović, član Organizacionog odbora „Pogačijade”.

Ljutovo u subotu domaćin 3. "Pogačijade"Manifestaciju će obogatiti kulturno-umetnički program, a posle ceremonije otvaranja, koja je planirana za 14 časova, i proglašenja pobednika, posetioci će moći da uživaju u zvucima tamburice.

Kao i prethodnih nekoliko godina, ovu sve posećeniju manifestaciju pomogla je subotička lokalna samouprava, ali i pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, nastavljujući tako podršku manifestacijama u gradovima i opštinama AP Vojvodine, u kojima se čuva tradicija i običaji na najlepši mogući način.

Program:

  • 13h - okupljanje učesnika
  • 14h - svečano otvaranje manifestacije i kulturno - umetnički program u kojem učestvuju KUDŽ "Bratstvo", učenici OŠ "Matija Gubec" i tamburaški orkestar "Rujna zora"
  • 14:45h - proglašenje pobednika, dodela pehara i zahvalnica

U nastavku programa goste će zabavljati tamburaški orkestar "Rujna zora".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 4956
Povezane teme

ljutovo

pogačijada ljutovo

nevena veinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.