Komentara: 10
Pregleda: 5208

Lokalni ombudsman pruža pomoć građanima koji su dobili opomene od "Voda Vojvodine"

22.12.2021. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Lokalni ombudsman pruža pomoć građanima koji su dobili opomene od "Voda Vojvodine"

Proteklih dana Kancelariji lokalnog ombudsmana obratio se veći broj građana zbog opomena koje su dobili od Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" Novi Sad. Opomene su dostavljene na osnovu rešenja koja su izdata od strane Ministarstva finansija – Poreske uprave za dospele i neizmirene obaveze, po osnovu naknade za odvodnjavanje od fizičkih lica za period do 31. decembra 2016. godine.

- Građanima koji imaju nedoumice po osnovu dugovane naknade, predlažemo da podnesu izjašnjenje na opomenu, tj. da zatraže dostavu podataka, odnosno rešenja Ministarstva finansija – Poreske uprave i analitičke kartice, u zakonskom roku od pet dana od dana prijema opomene. Na taj način mogu da rasprave sporna pitanja o dospeloj i neizmirenoj naknadi za odvodnjavanje, jer se iz opomene ne može utvrditi koji je pravni osnov za dug, na koje se zemljište odnosi, na koju površinu i za koji period, odnosno da li je potraživanje zastarelo - savetuje Erika Tot Salai, lokalni ombudsman.

U Kancelariji lokalnog ombudsmana građani mogu da preuzmu formular izjašnjenja na opomenu, a u slučaju potrebe biće im pružena i stručna pomoć.

Iz Kancelarije podsećaju da se prijem građana od strane lokalnog ombudsmana i njenih zamenica nastavlja u prigradskim mesnim zajednicama prema utvrđenom rasporedu, pa se građani mogu obratiti lokalnom ombudsmanu po ovom pitanju i u prigradskim mesnim zajednicama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5208
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.