Komentara: 0
Pregleda: 1464

Loša vest za pivopije

30.01.2009. u 16:44h

Akcize na pivo u Srbiji od danas su povećane za šest dinara po litru pošto su na snagu stupiti izmene Zakona o akcizama.

Izmenama tog zakona predviđeno je se akcize na pivo povećaju sa dosadašnjih devet dinara po litru na 15 dinara po litru. U Subotičkom KMS-u kažu da su već dobili nove cenovnike iz pivara, gde su cene piva u proseku veće za 2,5 dinara. Ovo je drugo poskupljenje za samo sedam dana jer su cene piva povećane prošle nedelje za isti iznos.

Generalni direktor kompanije Carlsberg u Srbiji Aleksandar Radosavljević kazao je agenciji Beta da su trgovcima uputili nove cenovnike po kojima će velikoprodajna cena 'lav' piva od pola litra od danas biti 37 dinara.

U Srbiji posluju neke od najvećih multinacionalnih kompanije koje se bave proizvodnjom piva kao što su Karlsberg, InBev, Heineken, a prošle godine u Srbiji je prodato oko šest miliona hektolitara piva.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1464
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.