Komentara: 28
Pregleda: 4683
Foto

LSV, DSHV i VP usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

27.11.2019. u 09:42h
Izvor: Subotica.com
U hotelu Patrija sinoć je održana zajednička sednica predsedništava Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Vojvođanske partije (VP) tokom koje su usvojili "Memorandum o budućnosti Vojvodine".
LSV, DSHV i VP usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

Savez je formiran pod sloganom "Vreme je!". Pored lidera političkih organizacija zajedničkoj sednici prisustvovali su članovi njihovih stranaka, kako iz Subotice tako i Novog Sada. Tom prilikom usvojen je "Memorandum o budućnosti Vojvodine".

Predsednik DSHV-a smatra da je interes Vojvodine decentralizacija i da pokrajina bude u potpunosti autonomna, a savez ocenio kao "ozbiljnu, modernu i proevropsku političku alternativu".

LSV, DSHV i VP usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

- Ovde smo sa našim starim političkim partnerima, okuplja nas zajednički politički okvir naših vrednosti i naših dosadašnjih praksi. Hrvati u Vojvodini i DSHV kao najznačajnija politička stranka, izrazila je interes da učestvuje u političkom životu, stalo nam je da ostavrimo ravnopravnost, da budemo građani države koja će biti na moderan način unutar sebe postavljena, to znači decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, lokalne samouprave sa velikim ovlašćennjima, čija vlast će posvećeno i vrlo nesimulativno raditi na evropskim integracijama, jer je Evropa i evropske vrednosti prema čemu svi trebamo težiti. Ovaj savez koji tu vrstu perspektive ne samo da otvara i garantuje ostvarenje - poručio je Tomislav Žigmanov.

Prvi čovek Vojvođanske stranke ističe da je "Vojvođanski front" snažan politički okvir i da su u toku pripreme za buduće izbore.

LSV, DSHV i VP usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

- Vojvodina je danas obespravljena, opljačkana i poniženja, potrebno joj je vratiti pun politički i ekonomski subjektivitet, a građanima Vojvodine pravo na dostojanstvo i normalan život - kratko je rekao Aleksandar Odžić. - Pronašli smo zajednički jezik, postoji odlučnost i volja da se u nekim budućim vremenima izdvojimo i pokažemo da Vojvodina zaista vredi, odnosno da možemo drugačije.

Poslednjih 30 godina slušamo da nije vreme da se govori o Vojvodini i isto toliko godina slušamo da ima prečih i važnijih stvari, poručio je sinoć Čanak

LSV, DSHV i VP usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

- Okupili smo se da kažemo da je vreme, i ako nije sada neće biti nikada, i ako to pitanje mi ne postavimo niko ga neće postaviti - kaže lider LSV-a, Nenad Čanak - Vojvodina nije problem, ona je pitanje, ona nije problem, ona je rešenje problema. Multinacionalna, multiikulturalna i razvjiena Vojvodina znači bogata i multikulturalna Srbija. Svaka druga Vojvodina znači opterećenje za Srbiju i faktor njene nestabilnosti.

Čanak je rekao da je "Vojvođanski front" pozvao sve manjinske stranke da se priključe, nudeći priliku da "zajedno drugačije organizuju Srbiju".

- Suština je da Srbiji ne trebaju nikakvi savezi za veliku Srbiju nego savez za bolju Srbiju. Bolja Srbija može da bude samo multikulturna, antifašistička i proevropska - dodaje prvi čovek LSV-a.

Izvor: Subotica.com
Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP Sednica predsedništava političkih organizacija LSV, DSHV i VP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 4683
Povezane teme

liga socijaldemokrata vojvodine

nenad čanak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.