Komentara: 4
Pregleda: 1952

LSV protiv prodaje zemlje strancima

19.11.2015. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici pozvala je subotičke paore da im se pridruže u protestnoj vožnji traktorima do Beograda kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo predloženim izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu.
LSV protiv prodaje zemlje strancima

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio predsednik ovog odbora Dragan Andrić, protest će biti organizovan 26. novembra, a uporedo sa organizacijom ovog protesta Liga nastavlja sa prikupljanjem 100.000 potpisa kako bi se o predloženom zakonu izjasnili građani na referendumu.

Andrić je ocenio da se tim referendumom paori žele zaštiti od nelojalne konkurencije iz inostranstva i domaćih tajkuna.

On je podsetio da će od 01. septembra 2017. godine, na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, strani državljani moći da kupuju zemljište u Srbiji pod istim uslovima kao domaća lica, i ocenio da država nije učinila ništa kako bi zaštitila domaće paore i sačuvala vojvođanske oranice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1952
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.