Komentara: 0
Pregleda: 2324

Mačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore

22.06.2021. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Protekla tri vikenda mačevaoci Spartaka učestvovali su na Državnim prvenstvima koji su održana na Beogradskom sajmu. Takmičari iz Subotice nastupali su uzrasnim kategorijama pionira, kadeta, juniora i seniora. Bio je to izuzetno uspešan nastup u svim kategorijama.
Mačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore

Prva uzrasna grupa Mačevalačkog kluba "Spartak" su bili pioniri i kadeti, koji su se takmičili 6. juna. Ma turniru je nastupilo 8 takmičara koji su u kategoriji "sablja" osvojili ukupno 2 medalje - zlatnu, dve srebrne i dve bronzane. Titulu prvaka države za pionire odneo je Filip Race, dok je Isidora Bašić osvojila srebrne medalju u kategoriji pionira i kadeta. Bronzane medalje pripale su pionirki Orsolji Apro i kadetkinji Maši Čegar.

Mačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i senioreMačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore

Naredno takmičenje je bilo za seniore, održano 12. juna, gde su mačevaoci Spartaka osvojili čak tri titule. Posle sedam godina muška ekipa Spartaka, u sastavu Marko Kljajić, Strahinja Gabrić i Matija Race, osvojila je zlato u disciplini sablja. Najbolja je bila i ženska ekipa, u sastavu Bojana Kljajić, Anja Drljača, Liza Ležaić Švajzer i Isidora Bašić. U pojedinačnoj konkurenciji senior Spartaka Marko Kljajić, u disciplini sablja, osvojio je zlatnu medalju, Liza Ležaić Švajzer je osvojila drugo mesto, dok su Anja Drljača i Bojana Kljajić oko vrata stavile bronzane medalje.

Mačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i senioreSezona je zatvorena 19. juna nastupom juniora koji su osvojili zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje. Ekipno titulu u konkrenciji žena, u disciplini "sablja", ekipa Spartaka, u sastavu Liza Ležaić Švajzer, Anja Drljača i Isidora Bašić, osvojila je titulu prvaka Srbije. Muška ekipa Spartaka, u sastavu Strahinja Gabrić, Matija Race i Adam Bunford osvojila je srebrnu medalju.

Tu nije bio kraj medaljama juniora pošto su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili još pet komada. Liza Ležaić Švajzer je osvojila srebrnu medalju, dok su se bronzanim okitili Strahinja Gabrić, Anja Drljača i Isidora Bašić.

Mačevanje: Uspešni nastupi Spartakovih takmičara na prvenstvima Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2324
Povezane teme

mačevanje

mačevalački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.