Komentara: 12
Pregleda: 13167

Mađarska od sutra pooštrava mere - produžuje policijski čas, zatvara restorane i škole

09.11.2020. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
Mađarska će od sutra zatvoriti srednje škole, univerzitete i restorane i uvešće produženi noćni policijski čas kako bi zaustavila brzi porast slučajeva koronavirusa, najavio je danas premijer Viktor Orban na svojoj Fejsbuk stranici.
Mađarska od sutra pooštrava mere - produžuje policijski čas, zatvara restorane i škole
Foto: Leonhard Foeger / File Photo / Reuters

U poslednja 24 časa na teritoriji našeg severnog suseda preminulo je 55 pacijenata, a još 5.162 su imali pozitivan korona test. Po informacijama Mađarskog Kriznog štaba broj preminulih popeo se na 2.493. U bolnicama širom Mađarske nalaze se 6.061 pacijenta sa potvrđenim korona virusom, od kojih je 415 na respiratorima.

Premijer Viktor Orban najavio je je jutros nove mere. Zabrana kretanja na javnim površinama, odnosno policijski čas, od sutra će biti produženi od 8 naveče do 5 ujutro, restorani i srednje škole će biti privremeno zatvoreni, zabranjena su sva okupljanja, a prodavnice, frizerski saloni i drugi mali zanatski pružaoci usluga moraće da zatvore svoje objekte do 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 13167
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.