Komentara: 2
Pregleda: 1025

Magazin „Liceulice“ i u našem gradu

23.02.2023. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Posle Beograda i Novog Sada, magazin „Liceulice“, koji se bavi temama i ljudima marginalizovanih grupa, o kojima se u mnogim javnim glasilima često ćuti, stigao je i na ulice našeg grada.
Magazin „Liceulice“ i u našem gradu

„Liceulice“ iz Beograda već više od deceniju realizuje programe direktne podrške  osobama koje dolaze iz materijalno i socijalno ugraženih grupa, sa ciljem njihove veće ekonomske i socijalne uključenosti, odnosno smanjenju siromaštva i nezaposlenosti. Organizuju niz aktivnosti a najpoznatija je izdavanje i distribucija magazina „Liceulice“, koji se bavi društvenoodgovornim temama.

- Na ovaj način pružamo priliku licima koja su iz bilo kog razloga nevidljiva na tržištu rada da zarade za svoju svakodnevnicu. Kupovinom magazina, koji će u Subotici prodavati članovi Udruženja „Zajedno“ pomaže se direktno prodavac, odnosno polovina iznosa ide njemu a druga polovina za dalje izdavanje – objašnjava Jovana Ćojder, koordinator za Vojvodinu. – Zanimljivo je da vidimo kada se menja mikrosistem,  kada se on adaptira na pojedinca a ne obrnuto,  to utiče na poboljšanje kvaliteta života pojedinca, njegovu efikasnost i sliku o sebi i drugima. Subotica deluje kao sjajno tlo za razvijanje ovakvih inicijativa koje se zasnivaju na socijalnom preduzetništvu, jer je otvoren grad koji je spreman da primi novine i razume različitosti.

Magazin „Liceulice“ i u našem graduSubotičkim ulicama časopis će za sada prodavati desetak članova Udruženja „Zajedno“, koje brine i okuplja osobe sa različitim psiho-fizičkim smetnjama u razvoju.

- Sa velikim entuzijazmom ulazimo u ovaj program i već u petak će nas sugrađani videti u centru grada. Za sada će deset naših članova probiti led, ali pozivamo i sva druga udruženja i organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom i drugim osobama kojima je „Liceulice“ ciljna grupa – dodaje Snežana Maravić, koordinatorka Udurženja „Zajedno“.

Magazin „Liceulice“ i u našem gradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1025
Povezane teme

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.