Komentara: 34
Pregleda: 4186

Maglai: Nisam zloupotrebio ovlašćenja

30.12.2015. u 01:44h
Izvor: Agencija "Beta"
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai odbacio je danas navode da je zloupotrebio ovlašćenja kada je, kao gradonačelnik Subotice i funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), jednoj nevladinoj organizaciji na čijem je čelu takođe funkcioner SVM-a, dodelio 500.000 dinara.
Maglai: Nisam zloupotrebio ovlašćenja

Maglai je za agenciju Beta rekao da je Subotica dodelila ukupno 20 miliona dinara nevladinim organizacijama i ocenio da bi Savet za borbu protiv korupcije "trebalo da se bavi krupnijim stvarima, a ne iznosima od 500.000 dinara".

"Ostalih 19,5 miliona nije problem, nego je problem 500.000 dinara", upitao je gradonačelnik Subotice i dodao da nije zloupotrebio ovlašćenja.

"Ni jednoj civilnoj organizaciji nisam davao pet ili deset miliona i nisam finansirao, kao što se finansiraju neki koncerti ili neki projekti u nekim drugim gradovima u visini od 10 miliona dinara, nego sam dao par stotina hiljada dinara i to predstavlja problem u budžetu od pet milijardi", kazao je Maglai.

Maglai: Nisam zloupotrebio ovlašćenja

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavljen prošle nedelje, navedeno je da je gradonačelnik Subotice Jene Maglai u ime grada 2014. godine zaključio ugovor o sponzorstvu sa Vojvođanskom fondacijom za razvoj "Halo" iz Subotice za manifestaciju "Vojvođanski galop" u iznosu od 500.000 dinara.

"U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Jene Maglai (SVM), a u ime primaoca donacije upravitelj fondacije Tivadar Bunford (SVM)", navedeno je u izveštaju Saveta.

To telo je dodalo da je od ukupnog iznosa od 500.000 dinara za promociju grada Subotica, na reklamne materijale manifestacije usmereno 250.000 kao i da je isti iznos izdvojen za medijsku promociju manifestacije.

Prema podacima iz privrednog registra, u Upravnom odboru Vojvođanske fondacije za razvoj "Halo" nalazi se više funkcionera SVM-a, koji je član vladajuće koalicije u Subotici.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 4186
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.