Komentara: 0
Pregleda: 1814

Mala Bosna u subotu domaćin Festivala sporta i pasuljijade

18.09.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 23. septembra, sportski tereni u Maloj Bosni još jednom će biti mesto gde će se okupiti porodice, a sve sa ciljem dobre zabave i druženja. Sastanak je zakazan za 10 sati, i dok jedni budu upoznavali različite sportove i sportska društva, drugi će kuvati pasulj. Prijave za pasuljijadu su moguće još danas, na broj telefona 065/262-05-92.
Mala Bosna u subotu domaćin Festivala sporta i pasuljijade

Niz manifestacija koje su ove godine oživele selo nadomak Subotice, upotpuniće II "Tahles sport fest" na kome će najmlađi posetioci, ali i oni nešto stariji imati priliku da upoznaju različite sportove i njihove predstavnike. 

Fudbaleri OFK "Mala Bosna 2015" kao dobro domaćini, predstaviće mališanima svoj klub i sport, a u revijalnom delu organizovaće porodične utakmice dečaci protiv dečaka, dečaci protiv devojčica, devojčice protiv devojčica,  deca (mešovita grupa) protiv mama,  deca (mešovita grupa) protiv tata, mame protiv tata. Broj igrača po ekipi je 5+1. 

Igrači američkog fleg fudbala "Blacks" iz Bajmoka upoznaće sve zaintersovane sa ovim sportom koji uzima sve više maha i postaje sve popularniji širom planete. Radi se o beskontaktnom američkom fudbalu, a neki od ograča ovog kluba bili su deo naše reprezentacije koja je ove godine osvojila drugo mesto na Evropskom prvesntvu.

Šahovski klub "Šah Art" pokazaće da je i šahovska tabla ozbiljan teren, na kome se vode izuzetno teške bitke. Klub je osnovan 2022. godine, a broj članova je sa početnih pet, do sada porastao na preko 30 dečaka i devojčica. 

Mačevalački klub "Spartak" prdstaviće mačevanje, čije začetke u našem gradu nalazimo još s kraja 18. veka. Ovaj mečevalački klub već dugo spada u najbolje u zemlji, a u svojo dugog tradiciji zabeležio je brojen uspehe. 

Parastreličarski klub "Veteran" je u početku bio orijentisan samo na parastreličarstvo ali od 2014. svoja vrata otvara i za osobe bez invaliditeta. Od 50 članova, čak 25 njih se aktivno takmiči. 

Školica sporta "Zmaj" nudi deci kvalitetne treninga i podršku za svu decu koja od najranijeg doba žele da se bave sportom i unaprede svoje veštine, a za ovu priliku pripremili su niz aktivnosti za najmlađe. 

Kik boks "Top fighter" jeste klub iz koga potiču Nikola Lončar, osvajač zlatne medalje na Svetskom kupu održanom u Budimpešti, i nosilac zlatnog odličja sa Evropskog kupa u Beogradu, Milica Despotović, koja će ovom prilikom prestaviti svoju disciplinu i kik boks kao sport uopšte. 

Golubarski klub "Kosmos" iz Bajmoka je klub koji je 1973. godine imao Olimpijskog šampiona u Parizu. Margit Karolj se bez prestanka takmiči 44 godine. Jedan od predstavnika ovog sporta biće i Josip Francišković

Istovremeno, svi oni koji vole i znaju da skuvaju dobar pasulj, imaće priliku da prikažu svoje znanje i iskustvo. Kotizacija iznosi 2000 (do 5 članova po ekipi). Svim ekipama biće obezbeđena drva i po jedan kilogram pasulja. Za tri najbolje ocenjena pasulja obezbeđene su nagrade. Prijave su u toku još danas. Za sve one koji vole i znaju da skuvaju dobar pasulj, kako bi pokazali svoje umeće i iskustvo.

 - Za sve posetioce smo spremili piće, doručak i ručak po simboličnim cenama. Cilj je, naravno, dobra zabava, druženje i da naši mališani nauče nešto novo i zainteresuju se sport, rekreaciju i zdrav način života. Uz muziku, prateći program i tombolu obećavamo dobar provod. Čekamo vas u Maloj Bosni - poručuju organizatori. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1814
Povezane teme

mala bosna

pasuljijada

udruženje građana tahles

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.