Komentara: 1
Pregleda: 1346

Malo novca za slobodno vreme

16.02.2009. u 18:59h
Izvor: RTV Yueco
<p>Na&scaron;i sugrađani sve manje novca izdvajaju kako bi ispunili slobodno vreme. Odlazak u pozori&scaron;te, bioskop ili kupovina knjiga je postao luksuz i većina Subotićana nije u mogućnosti ni jednom mesečno da izdvoji novac za ove potrebe.</p>
Malo novca za slobodno vreme

Pored materijalne strane, mnogi ne odlaze na pomenuta mesta i zbog nedestatka slobodnog vremena.

Iako se organizatori raznih manifestacija trude da cene ulaznica budu pristupačne, Subotičani ih ni tada ne posećuju u značajnoj meri. Roditelji se obično odlučuju da deci omoguće posetu bioskopu ili pozorištu. Plate su sve manje, a cene za osnovne namirnice i režije su sve veće pa za kulturu i obrazovanje ne ostaje dovoljno novca.

Direktorka drame na srpskom jeziku kaže da su predstave uvek posećene, a da su posetioci uvek mladi. Srednja i starija generacija nije u mogućnosti da dolazi zbog nedostatka vremena ili novca.

Cena ulaznica za pozorište je 300 dinara. Četvoročlana porodica mora da izdvoji 1200 dinara samo na ulaznice, što nije mnogo kada se uporedi sa cenama pojedinih proizvoda. Međutim, četvoročlana porodica uglavnom odlučuje da ovaj novac potroši na hranu ili odeću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1346
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.