Komentara: 8
Pregleda: 7442

Maloprodajni park pored kasarne "Petar Drapšin"

20.01.2015. u 10:43h
Izvor: RTV Yueco
Pored nekadašnje Druge kasarne “Petar Drapšin” ritejl, odnosno maloprodajni park gradiće austrijska firma “Immofinanz”. Sredinom decembra prošle godine, firma “Stop šop”, koja je njihov zastupnik u Srbiji zatražila je građevinsku dozvolu od gradske uprave. Za dobijanje dozvole nedostaje dokaz o uplati naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i procena dali treba ili ne da se izradi Studija o uticaju na životnu sredinu.
Maloprodajni park pored kasarne "Petar Drapšin"

Na mestu gde je bilo planirano da kompanija “Tirolijan rial estate” gradi komercijalne kapacitete i u naš grad na jednom prostoru smesti poznate marke, gradiće austrijska firma “Imofinanz”. Prošle godine u avgustu mesecu “Štraser” je potpisao ugovor o preuzimanju sa pomenutom austrijskom firmom. 

U odeljenju za građevinarstvo su nam potvrdili da je firma Stop šop zatražila građevinsku dozvolu.Kada upotpune dokumentaciju dozvolu će da dobiju u najkraćem roku.

U  2010. godini sklopljen Ugovor i izvršena kupovina zemljišta na lokaciji kasarne „Petar Drapšin“  i „Poligoni Radanovac“ . 29.08.2012. godine sklopljen je Ugovor između Grada Subotice, JP „PTP“ Subotica  i „Tyrolian Real Estate“, austrijskom firmom koja je kupila pomenutih 4 ha za 1,28 miliona eura, a koja je specijalizovana za razvoj prodajnih centara, da bi dve godine kasnije  28.08.2014. godine bio  skopljen  Ugovor o ustupanju ugovora između „Tyrolian Real Estate“, „Stop.Shop“, Grada Subotice  i JP „PTP“ Subotica, sa kojim tri od četiri hektara prelazi  u vlasnisništvo  „Stop.Shop.“. Namera firme „Stop.Shop“ je izgradnja malopradajnog centra „Maloprodajni park“ sa 15-ak prodavnica brendirane robe. Grad je u protekle četiri godine dosta toga izgradio na poboljšanju komunalne infrastrukture i ostalo je još:deo atmosferske kanalizacije sa zacevljenjem dela Radnovačkog kanala, sve u dužini od 526 m, deo ulične rasvete oko parcele „Stop.Shop“, pristupne saobraćajnice oko parcele. U tu svrhu je iz budžeta predviđeno 80 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7442
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.