Komentara: 2
Pregleda: 3200
Foto

Manifestacija „Subotica Open IT 2022“ biće održana u petak

04.10.2022. u 17:49h
Izvor: Subotica.com
Kako bi maturante iz okolnih mesta upoznali sa potencijalima za studiranje i život u našem gradu, „IT Subotica 2030“, u petak 7. oktobra organizuje drugi „Subotica Open IT“ .
Manifestacija „Subotica Open IT 2022“  biće održana u petak

Više od 500 učenika iz jedanaest škola, gimnazija, tehničkih i ekonomskih škola iz Sombora, Bačke Topole, Kule, Bečeja, Sente i drugih okolnih mesta, imaće priliku da se upozna sa programima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole, ali i da posete kompanije u oblasti IT sektora koje posluju u našem gradu.

- Želimo da predstavimo Suboticu kao grad za studiranje a posle i za život. Deca će imati priliku da vide i Studentski dom, kao i da razgovaraju sa predstavnicima kompanija kako izgleda posao jednog IT-evca kada završi školu. Prošle godine smo imali jako lepe rezultate i uskoro ćemo isto ovo da organizujemo i za maturante subotičkih škola – najavljuje Oliver Guganović, menadžer IT klastera Subotica.

Manifestacija „Subotica Open IT 2022“  biće održana u petak

Zahvaljući, između ostalog, i ovom događaju, za studiranje na Visokoj tehničkoj školi ove godine prijavilo se 40 odsto više kandidata.

- Sigurni smo da je ovaj događaj uticao na zainteresovanost za studiranje u našoj školi. Deca će imati priliku da pričaju sa profesorima, predstavnicima studentskog parlamenta, da vide laboratorije koje smo obnovili uz pomoć kompanija iz organizacije „IT Subotica 2030“ – kaže Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Subotica  - Deca su prošli put bila oduševljena, nisu znali da tako nešto postoji u Subotici, da radimo sa savremenom opremom i nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će Subotica postati još bolje mesto za studiranje i život.

Manifestacija „Subotica Open IT 2022“  biće održana u petak

Uz studijski program „Poslovna informatika“, Ekonomski fakultet u Subotici predstaviće i druge studijske programe, kao i sve ono što se nalazi u sklopu ove visokoobrazovne ustanove.

- Prošle put smo ovu manifestaciju organizovali u aprilu, kada je većina potencijani studenata već odlučila gde će studirati, a sada ćemo to uraditi početkom školske godine, kada mnogi još uvek razmišljaju gde će nastaviti školovanje. Naša osnovna ideja je da pokažemo da Subotica ima velike prednosti za studiranje, a ovo je jedan od načina da ih prikažemo. Pokazaćemo da Ekonomski fakultet ima jedan sistem, da na malom prostoru postoji sve što im je potrebno za studentski život – dodaje Vuk Vuković u ime Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Manifestacija „Subotica Open IT 2022“  biće održana u petak

Izvor: Subotica.com
Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022" Najava konferencije "Subotica Open IT 2022"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3200

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

it klaster subotica

oliver guganović

subotica open it

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.