Komentara: 0
Pregleda: 2073

Manja zainteresovanost za životno osiguranje

14.07.2009. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
Manja zainteresovanost za životno osiguranje

Zbog finansijke krize Subotičani najčešće odustaju od životnog osiguranja, ali su i dalje zainteresovani za osiguranja kola i imovine. Građani traže lična osiguranja kojima pokrivaju imovinu, a pre svega kola, dok se za životna osiguranja odlučuju građani koji imaju dovoljno materijalnih sredstava za štednju.

Većina Subotičana imaju pozitivno mišljenje o osiguranjima,ali mnogi nisu u situaciji i da ulože novac. Međutim,postoje i građani koji su izgubili poverenje u takve institucije i smatraju da im se taj novac neće vratiti.

Prema rečima direktorke DDOR osiguranja filijale u Subotici Svetska ekonomska kriza se oseća i u osiguravajućim kućama. U odnosu na prošlu godinu zabeležen je blagi pad zainteresovanosti za razne vidove osiguranja. Građani se boje da ulože novac,jer je osiguranje proizvod koji se plaća unapred a nije sigurno da će koristiti. Stoga,ukoliko im se prihodi smanjuju odriču se svega što nije od životne važnosti a to je osiguranje. Najčešće odustaju od dugoročnih ugovora kao što je životno osiguranje.

Minimalna mesečna uplata za osiguranje kuće je 194 dinara dok suma osiguranja iznosi 2 miliona dinara. U zavisnosti od veličine kuće uplata kao i isplata se smanjuje odnosno povećava. Minimalna uplata za životno osiguranje iznosi 370 dinara a individua je u tom slučaju osigurana za smrtni slučaj usled nezgode kada suma osiguranja iznosi 55.000,u slučaju trajnog invaliditeta isplata je 110.000 dinara i u slučaju da dođe do prirodne smrti iznos je 15.000 dinara.

Sabina Šomođi

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2073
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.