Komentara: 14
Pregleda: 3863

Manje cene od 1. aprila?

27.03.2013. u 13:20h
Izvor: RTV Yueco
Cene osnovnih životnih namirnica i kućne hemije koje će se naći u socijalnoj korpi, od 1. aprila biće niže u proseku za 10 odsto, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.
Manje cene od 1. aprila?

Kako piše Blic, spiskove s artiklima koji će svim potrošačima biti ponudjeni po povoljnijim cenama do sada je Ministarstvu trgovine dostavilo šest velikih trgovinskih lanaca, a konačan spisak prodavnica i roba koji će moći da se kupuju na akciji Ministarstvo trgovine će objaviti narednih dana. Ljajić je rekao da ovo tek početak akcije u kojoj su trgovci i proizvodjači pozvani da sami odrede koje će proizvode u svojim radnjama prodavati gradjanima po povoljnijim uslovima.

"Za sada je napravljen dogovor sa većinom trgovinskih lanaca i na osnovu toga već od 1. aprila potrošači će moći da kupuju jeftinije proizvode. To će biti samo početak jer će akcija i dalje biti otvorena", rekao je Ljajić za Blic. On je rekao da je ostalo da se isti dogovor napravi i s proizvodjačima koji su već počeli da se javljaju sa svojim listama proizvoda za koje su spremni da se odreknu marže, odnosno svoje zarade i da veruje da će i lista trgovaca u narednom periodu biti proširena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3863
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.