Komentara: 13
Pregleda: 4025

Marija Šabić i Udruženje bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" dobitnici priznanja "Čuvari kulturnog nasleđa"

10.09.2022. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Dobitnici priznanja "Čuvari kulturnog nasleđa", koje dodeljuje produkcija "Anny style award", su Udruženje bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" i modna kreatorka Marija Šabić. Uz njih, priznanje je dodeljeno i drugim istaknutim pojedincima i udruženjima u zemlji koji deluju u pravcu očuvanja kulturnog identiteta i tradicije.
Marija Šabić i Udruženje bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" dobitnici priznanja "Čuvari kulturnog nasleđa"

Priznanje "Čuvari kulturnog nasleđa" dobitnicima je dodeljeno na svečanosti koja je odžana početkom nedelje u Vrnjačkoj Banji. 

Predanost u očuvanju tradicionalne baštine bunjevačkih Hrvata, odnosno očuvanje autentičnosti i originalnosti Dužijance kao duhovno-kulturne manifestacije rezultiralo je ovim priznanjem. Na dodeli, kao mali prikaz defilea Dužijance, bandaš i bandašica u nošnji i sa krunom od slame, okićeni perlicama i sa vencem od žita  impresionirali su organizatore i sve učesnike. Uz njih, bio je i jedan par u bunjevačkoj narodnoj nošnji koja je šivena specijalno za ovogodišnju Dužijancu - navode iz Udruženja bunjevačkih Hrvata "Dužijanca".

Marija Šabić i Udruženje bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" dobitnici priznanja "Čuvari kulturnog nasleđa"Subotička modna kreatorka Marija Šabić po drugi put je dobila ovo priznanje za svoj doprinos u očuvanju kulturnog nasleđa u svetu mode. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4025
Povezane teme

dužijanca

marija šabić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.