Komentara: 0
Pregleda: 1292

Mašine pokreće samo ukrajinski gas

12.01.2009. u 12:56h
<p>Ni urgentni gas koji je u Suboticu stigao iz Mađarske, Nemačke i Austrije neće biti dovoljan da se pokrenu ma&scaron;ine u fabrikama koje funkcioni&scaron;u na gas.</p>
Mašine pokreće samo ukrajinski gas

Naime, privreda neće biti spojena na gasnu mreži sve dok ne stigne gas iz Ukrajine. Iako će štetu od blokade rada ovih preduzeća delimično ublažiti praznici, odnosno činjenica da je veliki broj firmi na svojevrsnom kolektivnom odmoru tokom božićnih i novogodišnjih praznika, koje su povezali u mali godišnji odmor, mnoge od njih će se naći u problemima većod ponedeljka kada krene normalan proces proizvodnje.

Deo subotičke privrede je, međutim, ipak uspeo da nestašicu gasa sanira alternativnim gorivima, najčešće mazutom, a među tim preduzećima najbrojnija su ona koja proizvode hranu, i koja nisu ni smela da prekidaju proces poizvodnje.

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1292
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.