Komentara: 0
Pregleda: 4277

Masterplast pomaže deci Hajdukova

07.03.2011. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
Masterplast pomaže deci Hajdukova

Subotičko preduzeće za proizvodnju i trgovinu građevinskim materijalima „Masterplast“ obezbedilo je garderobu i slatkiše za dvadesetak najmlađih i socijalno ugroženih u Hajdukovu. U pitanju su deca okupljena u „Lurkohazu“ – kući za decu u ovom subotičkom prigradskom naselju. „Lurkohaz“ je deo fondacije „Poverelo“, fondacije franjevačkog reda koja pomaže siromašnima i deci.

Subotički “Masterplast” neguje višegodišnju saradnju sa “Poverelom”. Ranije je upućena pomoć u građevinskom materijalu za sličnu kuću u Drljanima, a danas su uručili dečiju odeću koju su prikupili sami radnici, dok je menadžment najmlađe obradovao slatkišima. Za očekivati je da će saradnja biti nastavljena jer se trenutno izvode se radovi na proširenju kuće, tj. unapređenju kapaciteta. Gradi se sala za priredbe, biće proširena kuhinja i izgrađen novi mokri čvor.

Dečija kuća “Lurkohaz” na Hajdukovu, okuplja 22 siromašna i socijalno ugrožena deteta iz ovog naselja, koja se u njoj pre ili posle škole druže, dobijaju pomoć pri učenju i topli obrok. “Lurkohaz” je deo franjevačke fondacije “Poverelo”, formirane 2004. U “Poverelu” su zahvalni na ovoj donaciji u odeći i slatkišima koji su prikupili radnici i menadžment kompanije Masterplast Subotica, ali i ranijoj pomoći.

Ovo nije prvi put da Masterplast na delu pokazuje društveno odgovornu politiku poslovanja. I ranije je bilo slučajeva da se siromašnima pomaže u građevinskom materijalu, jednom godišnje se organizuje letovanje za siromašnu vojvođansku decu na Balatonu u Mađarskoj, dok su prošle godine uputili pomoć i za postradale od poplava u Novoj Crnji. Svoju društvenu odgovornost prema široj zajednici Masterplast dokazuje i kroz sponzorstvo MKK Spartak.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4277
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.