Komentara: 10
Pregleda: 4634
Foto

Matematika zadala muke đacima

18.06.2020. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Drugog dana male mature, učenici osmih razreda polagali su test iz matematike. Iako je u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" sve proteklo u najboljem redu, đaci kažu da je test bio znatno teži nego što su očekivali, zbog čega su polja za odgovore na nekoliko zadataka ostavili prazna.
Matematika zadala muke đacima

Tekstualni zadaci u kojima se od učenika traži da izračunaju površinu, obim i zapreminu određenog geometrijskog oblika, zadali su najviše muka maturantima. Kako su rekli, današnji test je bio mnogo teži od probnog, zbog čega se ne nadaju dobrim rezulatima.

- Nisam sve uradila, samo 11 zadataka od ukupno 20. Bilo je baš teško, zadaci na početku su bili lakši, ali od 15-tog pa do kraja su bili znatno teži. Očekivala sam da će biti lakše, kakav je bio probni test, ali sutra je kombinovani i mislim da ću ga bolje uraditi - rekla je maturantkinja OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

- Bilo je mnogo teže od probnog testa, uopšte nije bilo ni slično probnom testu. Očekivala sam da bude isti, ali na kraju ništa. Srpski je bio mnogo lakši, a iz matematike ako budem imala 6-7 bodova biće dobro - dodala je njena vršnjakinja.

Matematika zadala muke đacimaPolaganje testa iz matematike počelo je u 9 časova, a 54 učenika bilo je raspoređeno u 6 učionica, odnosno u svakoj po 9 đaka. Kako je oblasnila Klaudija Gubić Šelken, direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", ovogodišnja mala matura se odvija po nešto izmenjenim okolnostima koje su, po njenom mišljenju, olakšane školama.

- Naše iskustvo posle probnog ispita i nakon jučerašnjeg dana, pokazuje da je posao školama olakšan, jer kada je trebalo da se održi probni ispit, bilo je malo panike i zbunjenosti da će biti mnogo grešaka, međutim, shvatili smo da je ovako jednostavnije, ako se slede uputstva Ministarstva prosvete i Okružne komisije - objašnjava direktorka škole. - Olakšanje je i to što posle završnog ispita ne treba da se šifruje svaki test, već u omotnicama postoje zapisnici koje samo treba popuniti. Olakšano je i supervizorima koji ne moraju da ostaju 2-3 sata nakon predaje testa da bi ih dešifrovali, nego sada nakon što se predaju testovi na punktu i supervizori odlaze kući i pišu izveštaj preko aplikacije koju su dobili.

Matematika zadala muke đacimaPred đacima će sutra biti treći, kombinovani test, čime će se završiti polaganje male mature. Preliminarne rezultate testova mogu da očekuju 23. juna do 8 časova, nakon čega će moći da podnesu žalbu Okružnoj komisiji, koja će ih razmatrati sledećeg dana u Tehničkoj školi "Ivan Sarić".

Izvor: Subotica.com
Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike Polaganje završnog ispita iz matematike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4634

Povezana vest

Povezane teme

mala matura

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

polaganje prijemnog ispita

polaganje završnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.