Komentara: 0
Pregleda: 3945

Maturanti ne ispaštaju zbog štrajka

02.03.2011. u 19:22h
Izvor: RTV Yueco
Maturanti ne ispaštaju zbog štrajka

Maturanti ekonomske škole neće imati nikakvnog zastoja, kada je reč i pripremi za maturu, jer njihova škola nije obustavljala nastavu za vreme štrajka. Pripreme u školi za sve maturante lagano se zahuktavaju. Neki od učenika kažu da su počeli i sa pripremama kod kuće, dok neki još uvek ne razmišljaju o završnom, odnosno maturskom ispitu.

Iako svi razmišljau o tome na koji će se način pripremiti za maturski rad, pripreme za maturu ne shavta svako na isti način. Za neke maturante je, iako je do kraja škole ostalo još 3 meseca, rano da razmišljaju o maturskom ispitu, dok su neki već individualno počeli sa pripremama.

Maturanti u ekonomskoj školi se dele na ogledne i klasične profile. Ogledni profili imaju propisane pripreme i mentore koji već rade sa njima, dok za druge profile pripreme tek počinju. Kao i svake godine treći stepen polagaće završni, dok će četvrti stepen polagati maturski ispit. Iako je štrajk prosvetara u Srbiji prethodnih nedelja bio učestao, na maturante ekonomske škole to neće imati nikakve posledice.

Prijemni i završni radovi u ekonomskoj školi održaće se prve nedelje juna, tako da završni razredi imaju 3 meseca pred sobom da se što bolje pripreme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3945
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.