Komentara: 1
Pregleda: 3599
Video
Foto

Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcima

14.05.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
U Srednjoj medicinskoj školi juče je sve vrvelo od života - učenici su imali nešto izmenjenu nastavu, neki od njih su u kabinetima različite namene demonstrirali naučeno tokom školovanja u ovoj ustanovi, veliki broj osnovaca došao je da se informiše da li je baš ova škola ono što oni žele, a svečanost je svojim dolaskom uveličao i gradonačelnik Stevan Bakić.
Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Srednja medicinska škola proslavila je 66 godina rada, a obilazeći školske kabinete, gradonačelnik Stevan Bakić obišao je i novoopremljenu učionicu koja će služiti za praktičnu nastavu, a koja se nalazi u tavanskom delu koji je do sada bio neadaptiran.

 - Sada je ovo rekonstruisana i prilagođena prostorija, od koje je načinjena multifunkcionalana učionica u kojoj će se sprovoditi razne vrste nastave. Unutrašnjost škole je skoro kompletno okrečena, urađena je led rasveta u koju je učoženo šest miliona dinara, a što se tiče tavanskog dela rekonstrukcija je bila 5 miliona dinara - kazao je gradonačelnik, istovremeno čestitajući svim učenicima i nastavnicima ovaj svečan dan -  Ova deca odabrala su jedan human i odgovoran poziv prema kome imam veliko poštovanje. Svim mladima Srednje medicinske škole želim da realizuju sve svoje želje i da u budućnosti ostvare svoje snove i zamisli. Zahvalio bih i nastavnom osoblju, koje se trudi da ih, pored toga što im prenosi stručno znanje, napravi kvalitetnijim ljudima, jer je osova svega da budete kvalitetan čovek, a svi ostali rezultati dolaze na tim temeljima. 

Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcimaOva škola svojim učenicima nudi bogato teorijsko i praktično znanje, dajući im dobru osnovu kako za rad tako i za nastavak školovanja. 

 - Svaki dan je ispunjen izazovima kroz koje učimo nove stvari. To smo videli i na praksi koja se održava u Opštoj bolnici, i koja je sjajno realizovana. Svaka medicinska sestra se trudi da nam na najprofesionalniji način prenese svoje bogati sikustvo i znanje. Struka je u ruci, a medicinski randici nas čekaju raširenih ruku posle srednje škole - objašnjava Matea Buljovčević, učenica smera Medicinska sestra-tehničar, istakavši da svoju budućnsot vidi u medicini - Volela bih da završim fakultet, ali ako ne, sigurno ću ostati u medicinskoj struci, ići ću na Višu.

Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Njen nekoliko godina mlađi kolega, učenik završnog razreda OŠ "Sveti Sava" kaže da oduvek želi da upiše Medicinsku školu, i da upravo u ovoj oblasti vidi sebe u budućnsoti. 

 - Želim da upišem ovu školu, sviđa mi se, i odmalena želim da idem u medicinsku. Želim da pomažem ljudima, da spašavam živote - ističe Nemanja Munćan.

Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Dan škole ova ustanova proslavlja 12. maja, ali je ovogodišnji program planiran za ponedeljak, 13. maj, kada je objedinjen sa Danom otvorenih vrata. 

 - Tokom dana smo ugostili preko 150 osnovaca iz raznih osnovnih škola. Imamo po školi razne punktove gde naši učenici prikazuju šta to oni uče u ovoj školi - imamo kabinete za zadravstvenu negu, Sekciju prve pomoći, interdisciplinarno predavanje o ishrani, projektnu nastavu u okviru koje naše kozmetičarke dijgnostikuju tipove kože lica id aju prepruke za negu, imamo i kabinet u kome grupa fiziterapeuta pregleda  - objašnjava Natalija Trbović Toljagić, direktor škole ističući da se i ove godine planira upis 6 odeljenja  - Biće tri odeljenja na srpskom nastavnom jeziku, dva na mađarskom i jedno na hrvatskom. Najtaženiji je takozvani opšti smer, pa će tu biti dva odeljenja na srpskom i jedno na mađarskom nastavnom jeziku. Na srpskom će još biti farmaceutski tehničari, na mađarskom fiziterapeuti, a na hrvatskom ove godine upisujemo medicinsku sestru - vaspitača. 

Medicinska na Dan škole otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole Obeležavanje Dana Medicinske škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 3599
Povezane teme

medicinska srednja škola

stevan bakić

dan škole

otovrena vrata

natalija trbović toljagić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.