Komentara: 0
Pregleda: 4820

Medicinska škola obeležila svoj Dan

13.05.2011. u 12:09h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Medicinska škola obeležila svoj Dan

Srednja medicinska škola u Subotici proslavila je juče Dan škole, što je bio povod i za promovisanje dva nova projekta. Jedan je novi informatički kabinet, odnosno multimedijalna učionica za jezičke vežbe, sa 13 novih kompjutera nabavljenih uz pomoć mađarske fondacije „Roditeljski temelj“.

Druga dotacija dolazi iz SAD, od velikog američkog filantropa, prosvetitelja i tvorca posebne teorije o školstvu Čarlsa Merila, koji je školi poklonio jedinstvenu fontanu - triptihom. Fontana je postavljena u školskoj bašti, kao stalnom simbolu Merilove teorije o školi koji ovu ustanovu vidi poput jedinstvene bašte u kojoj se uzgajaju najlepši cvetovi. Povodom Dana škole pušten je u rad i sigurnosni sistem čitave zgrade postavljen uz pomoć gradske uprave.

Medicinska škola koja beleži više od pola veka obrazovanja medicinara, važi za jednu od najuglednijih škola te vrste kod nas, iz koje izlaze visoko edukovani medicinski radnici, a među njima je mnogi onih koji su svojim kasnijim radom ostavili trag u čitavoj zemlji, pa i inostranstvu.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4820
Povezane teme

medicinska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.