Komentara: 0
Pregleda: 1982

Međunarodna šahovska smotra Open turnir „Kuća zdravlja“ od 8. do 15. jula

20.06.2022. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni šahovski Open tunir “Kuća zdravlja", održaće se od 8. do 15. jula u hotelu “Patria”, u organizaciji Šahovskog kluba "Šah Art", a pod pokroviteljstvom Poliklinike “Kuća zdravlja" iz Subotice.
Međunarodna šahovska smotra Open turnir „Kuća zdravlja“ od 8. do 15. jula

Turnir je podeljen u "A" i "B" kategoriju ("A" – rejting iznad 2000, "B" – rejting max 2150), igra se po važećim FIDE pravilima uz švajcarsko parovanje. Prateći događaji biće "C 1" i "C2" turniri, namenjeni prvenstveno afirmaciji dece iz šahovske škole. Turnir će upotpuniti jednodnevna takmičenja u brzopoteznom (Blitz) i ubrzanom (Rapid) tempu igre.

- Ovaj događaj je veoma značajan za Suboticu i drago nam je da jedan mlad klub organizuje ovakvo veliko takmičenje. Subotica je grad sportova i ovde su organizovana brojna takmičenja, kako pojedinačna, tako i ekipna. Nadamo se da će ovaj turnir doprineti popularizaciji šaha kod mladih – ističe Milorad Maravić, međunarodni  šahovski sudija. – Na “A” turniru za sada imamo prijavljena 44 igrača, od kojih je 24 sa međunarodnim šahovskim titulama. Za slabije igrače organizovan je “B” turnir, gde je prijavljeno 24 takmičara. Smanjene su kotizacije kako bi što više takmičara došlo, tako da očekujemo da će taj broj biti još veći.

Međunarodna šahovska smotra Open turnir „Kuća zdravlja“ od 8. do 15. jula

Želja organizatora je da postavi Suboticu na visoko mesto u svetu šaha, promoviše vitešku igru među mladima i decom, te stvori mogućnost afirmisanim igračima da se bore protiv međunarodnih šahovskih majstora i profesionalaca, osvoje titule i FIDE rejting poene. Takođe,organizatori su pripremili i turistički obilazak Subotice.

- Pre 25 godina ovde je odigran najveći, međuzonski šahovski turnir što je i poziv i motivacija igračima iz Srbije i celog regiona da dođu na ovaj turnir. Pripremili smo sjajne uslove u hotelu “Patria” – dodaje Goran Gabrić, predsednik ŠK “Šah art”, koji okuplja decu i mlade. – Klub je nastao iz šahovske škole, radimo sa decom od 6 do 10 godina, a imamo i jednu grupu kadeta. Imali smo šahovsku sekciju u OŠ “Sveti Sava”, a planiramo i šahovski kamp za decu od 27. juna do 7. jula koji će se održati na prostoru “Mini Jugoslavije”, gde će deca uz šah učiti i o ekologiji I drugim temama.

Međunarodna šahovska smotra Open turnir „Kuća zdravlja“ od 8. do 15. jula

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1982

Povezana vest

Povezane teme

Goran Gabrić

šah u Subotici

šahovski turnir

šah

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.